De la biserică la vot: Ion Ceban, despre raționamentele de care trebuie să se conducă alegătorii

Candidatul PSRM la șefia capitalei, Ion Ceban, susține că oamenii ar trebui să aleagă un primar care să se ocupe de probleme precum canalizare, drumuri, apeduct și transport public, și nu de ideologii sau politici. Socialistul a precizat că există proiecte bune, demarate de fosta conducerea a Chișinăului, precum cele finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltate (BERD) sau Banca Europeană de Investiții (BEI), pe care le va continua, dacă va ajunge primar.

„În toți anii de mandat a primarilor, oamenii se gândesc la ceea ce este cu adevărat important pentru oraș: canalizare, drumuri, apeduct, transport public și multe alte lucruri care țin nemijlocit de administrare. Eu vreau sincer ca toți cei care merg astăzi la vot anume de aceste lucruri și raționamente să se conducă și să aleagă un viitor primar care o să se ocupe de aceste lucruri, nu de ideologii, politici și multe alte nuanțe care nu au treabă cu administrarea orașului”, a declarat Ion Ceban la ieșirea din secția de votare.

Acesta a votat alături de soție și copii, la fel ca în primul tur. Ion Ceban susține că este însoțit de copii pentru ca să-i obișnuiască de mici cu acest exercițiu democratic. Candidatul PSRM susține că înainte de vot a fost cu familia la biserică, pentru că astăzi creștinii ortodocși sărbătoresc Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Întrebat despre continuitatea proiectelor demarate de fostul edil, Ceban a declarat: „Sunt unele proiecte bune, cu siguranță le vom continua. Proiectele care sunt în derulare la momentul de față cu BERD și BEI. Restul le vom face noi. Sunt multe inițiative pe care le vom realiza neapărat”.

Ceban a îndemnat chișinăuienii să iasă la vot, deoarece „schimbările vin de la participare”.

LIVE TEXT: Chișinăul își alege primarul

Citiți și: 


Foto: privesc.eu

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *