Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De la 10.000 de lei,…

De la 10.000 de lei, la 10.000 de euro pentru Toyota. Cum explică șefa BRD schimbarea din declarația sa de avere

La sfârșitul lunii aprilie, curent, ZdG scria că șefa Biroului Relații cu Diaspora (BRD) declară pentru anul 2017, între altele, un automobil marca Toyota, fabricat în 2014 și cumpărat anul trecut, cu 10.000 de lei.  Atunci, contactată de ZdG, șefa BRD a declarat că automobilul a fost cumpărat în 2017, fiind un pic avariat. Ulterior însă, Olga Coptu a adăugat o altă declarație de avere pe pagina ANI, indicând că automobilul a costat nu 10.000 de lei, ci 10.000 de euro. 

Șefa BRD explică faptul că schimbarea din declarația de avere a survenit pentru că inițial mașina a fost înregistrată pe o altă persoană, apoi trecută pe numele său, iar ulterior în declarație s-au indicat toate cheltuielile de cumpărare, transportare și reparare a mașinii.

Privitor la declarația de avere, am explicat și pe pagina de facebook, suma indicată de 10 000 lei reflectă suma contractului de valoare mică perfectat în Moldova din motiv că mașina a fost înregistrată întâi pe persoana care a adus automobilul din Germania, apoi trecută pe mine.
În al doilea caz, este indicată valoarea automobilului, având în vedere toate cheltuielile de procurare, transportare/înregistrare în R. Moldova, reparație și dotare la zi”, spune Olga Coptu.

Amintim că șefa BRD mai indică în declarația de avere și interese personale un apartament de 49 m.p. obținut în 2018, a cărui sumă de cumpărare nu este însă precizată. „Va fi în declarația de venit din 2018, pentru că l-am cumpărat în 2018″, spune Olga Coptu.

Șefa BRD a declarat anterior că a muncit 8 ani în Italia, iar de 4 ani a revenit acasă, acesta fiind contextul în care a reușit să-și procure apartamentul.

Olga Coptu a fost numită şefă a BRD în 2016. Pe pagina Cancelariei de stat se menționează că este exponentă a diasporei R. Moldova din Italia, revenită acasă în anul 2014. A absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior, absolvind și Facultatea de Științe Politice și Relații Internaționale a Universității „La Sapienza di Roma” din Italia. Anterior, Coptu a activat în cadrul Biroului Relații Interetnice și Ministerului Culturii.