De hramul Chișinăului, președintele Dodon a mers să facă promisiuni în UTA Găgăuzia

Luni, 14 octombrie, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a întreprins o vizită de lucru în UTA Găgăuzia, unde s-a întâlnit cu reprezentanții conducerii autonomiei și a mers în câteva localități.

La Comrat, șeful statului a avut o întrevedere cu bașcanul Irina Vlah și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Kîssa.

„În mod special am examinat acțiunile de pregătire a marcării celor 25 de ani de la adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a Legii „Cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei (Gagauz Yeri)”. De asemenea, am discutat despre adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova a trei proiecte de lege cu privire la Găgăuzia, care vizează armonizarea legislației republicane și regionale”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, adăugând că fracțiunea PSRM va lansa inițiativa cu privire la adoptarea pachetului de proiecte de lege respectiv la următoarea ședință a Parlamentului.

Portalul gagauzinfo.md scrie că Igor Dodon a declarat că prevederile ar urma să intre în vigoare până la 23 decembrie.

Ulterior, Dodon a mers la Cișmichioi, unde a vizitat grădinița, „construită la indicația și cu susținerea Președintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov”, biserica și Casa de Cultură. Acolo, acesta spune că i-a asigurat pe localnici „de faptul că Administrația Prezidențială continuă să acorde o atenție sporită dezvoltării regiunilor din Republica Moldova”.

Totodată, președintele a vizitat aceleași obiective din Etulia, unde a promis că „vom sprijini în continuare dezvoltarea social-economică a satului” și va fi construit – „cu sprijinul meu” – un teren sportiv pentru copii și maturi.

Conform unui comunicat emis de Președinție, Dodon ar urma să viziteze astăzi și localitatea Vulcănești, care marchează hramul orașului.

Presa locală mai scrie că Dodon și Vlah au vorbit despre numirea unui procuror general al UTA Găgăuzia, funcție rămasă vacantă de peste doi ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *