De ce nu este publicat CV-ul lui Chiril Gaburici?

Chiril Gaburici, premierul desemnat de șeful statului, Nicolae Timofti, nu și-a făcut public CV-ul său. Până acum, opinia publică a aflat informații despre acesta din surse neoficiale sau din informațiile deja apărute în public despre posibilul viitor premier. ZdG a încercat (și încă încearcă) să obțină CV-ul oficial al premierului desemnat, însă, fără, succes, până acum.

Inițial, ne-am adresat la Guvern. Serviciul de Presă al Instituției ne-a spus că nu deține CV-ul candidatului la funcția de șef al Guvernului.

Am apelat la președinție. Vlad Țurcanu, purtătorul de cuvânt al șefului statului ne-a anunțat că CV-ul său este la președinție și că Nicolae Timofti l-a studiat. Totodată, Țurcanu a precizat că Timofti a avut două întrevederi cu Gaburici, una în prezența liderului PLDM, Vlad Filat, și alta separată, ambele în ziua de sâmbătă. În final, Țurcanu ne-a spus că, în acest moment se discută care instituție ar urma să ne ofere CV-ul candidatului la funcția de premier. “În el sunt date personale. Poate e mai bine să-l solicitați de la dl Gaburici”, ne-a sfătuit Țurcanu. Ulterior, acesta ne-a cerut să revenim în jurul orei 13.00, când vom primi un răspuns în legătură cu solicitarea noastră.

Țindând cont de faptul că Chiril Gaburici este candidat oficial la o funcție publică, pe această cale, ZdG solicită tuturor instituțiilor abilitate să facă public CV-ul necenzurat al posibilului viitor prim-ministru al R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *