De ce Leancă nu a votat Guvernul Streleț

Astăzi, 30 iulie, Guvernul Streleț a primit votul de încredere a 52 de deputați din Parlament. Însă, printre aceștia nu a fost Iurie Leancă. Potrivit lui, acest Guvern este o greșeală.

„Astăzi, se repetă aceeași greșeală, se călcă din nou, a câta oară, pe aceeași greblă – nu Guvernul va fi instituția decidentă, nu în Guvern se vor lua deciziile, Guvernul va fi doar cu responsabilitatea, iar deciziile le vor lua partidele prin acest Consiliu al Alianței. Așa că există mai multe motive pentru care nu am susținut acest Guvern. Interesele de partid au prevalat și nu cele naționale, ale cetățeanului. Sunt aceiași protagoniști, s-a adăugat doar un ministru, felul cum s-a negociat acest Acord – netransparent, lipsa de dorință de a ne antrena pe noi, care partajăm aceleași obiective, doar că suntem mai sinceri și mai deschiși de a aduce Moldova în Uniunea Europeană, ne-a determinat să nu dăm votul acestei guvernări.

Am ascultat azi prezentarea dlui Streleț, am discutat ieri cu el, dânsul nu e lipsit de anumite capacități profesioniste, dar a zis că este omul partidului și mă întreb oare ce se va întâmpla când interesele de partid vor intra în contradicție cu interesele Guvernului și ale majorității din R. Moldova, și astfel de situații se întâmpla destul de des în țara noastră.

Singurul rezultat pozitiv este că, în sfârșit, vom avea, totuși, un Guvern și țara nu va mai fi neguvernată. Fiecare zi de criză guvernamentală ne costă pe noi, fiecare zi în această relație suspendată cu FMI, cu UE iarăși ne costă foarte mult și cetățeanul este cel care suferă în mod special. În acest an nu s-a făcut nicio investiție în comunități, toți banii merg doar pentru salarii și pensii. Astfel, mă tem că va fi iarăși o guvernare deficientă, care nu va avea capacitate și voință politică să rezolve problemele-cheie cu care se confruntă Moldova”, a scris Leancă pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, el a menționat că pentru prima dată de la 2009 încoace, R. Moldova va avea o opoziție nu doar de stânga, ci și o opoziție pro-europeană.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *