Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   De ce ambasadorul Federației Ruse…

De ce ambasadorul Federației Ruse la Chișinău a fost convocat la MAEIE

Viceministrul de externe Lilian Darii l-a convocat astăzi, 1 aprilie, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene pe ambasadorul Federației Ruse în R. Moldova Farit Muhametşin, în legătură cu apariția unor informații privind desfășurarea în Zona de securitate a unor acțiuni de recrutare a locuitorilor din Republica Moldova în Forțele Armate ale Federației Ruse.

Viceministrul Darii și-a exprimat nedumerirea față de acțiunile respective care poartă un caracter provocator, indicând asupra faptului că acestea contravin legislației R. Moldova și normelor dreptului internațional. El a cerut șefului misiunii diplomatice a Federației Ruse să intervină în această situație pentru a contribui la încetarea unor asemenea acțiuni.

În acest context, oficialul moldovean a ținut să reitereze poziția oficială a Chișinăului privind necesitatea retragerii trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova și transformării actualei operațiuni de menținere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internațional.