Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dacian Cioloș: „Un guvern care…

Dacian Cioloș: „Un guvern care nu este capabil să asigure o administrare corectă și transparentă a fondurilor, în timp, pierde credibilitatea și susținerea cetățenilor”

Dacian Cioloş, premierul României, este într-o vizită oficială în R. Moldova, în contextul acordării primei tranşe în valoare de 60 de milioane de euro din Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi R. Moldova.

„Acești bani oferiți de către România este un împrumut, astfel că sunt de părere că este în interesul Guvernului R. Moldova și al cetățenilor moldoveni ca acești bani să fie folosiți corect și să nu fie canalizați în altă direcție”, a declarat premierul român, în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, șeful Executivului României a menționat că pe viitor vor folosi instrumente prin care se vor asigura că banii oferiți au fost folosiți pentru și în interesul cetățenilor R. Moldova.

„Mai mult, R. Moldova a beneficiat și poate să beneficieze în continuare de sume importante chiar și nerambursabile din partea Uniunii Europene. Cred că această abordare cu furatul banilor și cu anumite interese legate de canalizarea banilor într-o altă direcție poate să funcționeze până la un punct, dar este o modalitate de a vă fura căciula singuri. Astfel de abordări riscă să slăbească încrederea și capacitatea statului de a administra asemenea proiecte și riscă să fie în dezavantajul oricărui Guvern, indiferent de orientarea lui politică vizavi de cetățenii R. Moldova. Un guvern care nu este capabil să asigure o administrare corectă și transparentă a fondurilor, în timp, pierde și credibilitatea și susținerea politică a cetățenilor”, a subliniat Cioloș.