CV-ul (ne)cenzurat al premierului. Gaburici are diplomă de 11 clase obținută de la o instituție pe care NU a frecventat-o

11230730_856367931083390_770091152638523174_nPremierul are totuși diplomă de 11 clase. Doar că, obținută de la o instituție de învățământ la care nu a studiat. Conform informațiilor prezentate de Procuratura Generală la o interpelare a deputatului Valeriu Munteanu, Gaburici a fost înmatriculat în 1995, la Academia de Studii Economice în baza unei diplome de 11 clase eliberată de Gimnaziul nr.8 din Chișinău, care a devenit, în urma reorganizării din anul 2000, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare”.

Conform informațiilor oferite de Procuratura Generală, într-un răspuns semnat de procurorul Viorel Morari, șeful secției conducere urmărire penală în organele centrale ale MAI și SV, vedem că

„rezultă bănuiala rezonabilă că în diploma de 11 clase a Gimnaziului nr 8, Ștefan cel Mare din mun. Chișinău, eliberată pe numele cetățeanului Gaburici Chiril sunt introduse date false.”

11052009_10152679195807434_2654165529407945496_nCu ale cuvinte, Gaburici a obținut o diplomă de studii de la o instituție pe care nu avea cum s-o frecventeze, din moment ce în 1995, anul când a fost înmatriculat la Universitate, nu a obținut diploma de bac de la Colegiul Republican de Microelectronică și Tehnică de Calcul.

Instituția care i-a eliberat diplomă de studii premierului se află acum în sect. Râșcani din Chișinău, iar director este Sergiu Axînti. Solicitat de ZdG pentru a ne informa dacă și cum a reușit premierul să studieze la Liceul „Ștefan cel Mare”, oficialul ne-a spus că nu deține o asemenea informație.

„Din câte știu eu, nu a studiat. Nu, nu, a studiat aici”, ne-a spus acesta.

Directorul la Liceul „Ștefan cel Mare”, fost Gimnaziul nr 8, în perioada când i-a fost eliberată diplomă premierului Chiril Gaburici a fost Nicolae Stratulat. ZdG încă nu a reușit să discute cu acesta.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Robin Hertz

    Vad ca mai aveti si oua, si otet destul!
    Stiti cumva tehnologia aia, cand atentia se distrage cu chestii marunte? – Sa nu ne scape cumva ceva mashcat si mascat din vizor.
    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *