Cunoscutul dirijor Nicolae Botgros ar putea candida independent într-o circumscripție uninominală

Consiliului Electoral al circumscripţiei electorale (CECE) nr. 42 Cantemir a înregistrat grupul de inițiativă pentru susținerea lui Nicolae Botgros la funcția de deputat în Parlament, scrie site-ul de știri locale ziuadeazi.md.

Sursa citată menționează că vineri, 4 ianuarie 2019, grupului de inițiativă i-au fost eliberate listele de subscripție pentru colectarea semnăturilor necesare înregistrării candidatului Nicolae Botgros.

Dacă va deveni candidat, Botgros s-ar putea duela pe aceeași circumscripție cu deputatul socialist Vladimir Țurcan, candidata PDM, Elena Bacalu, reprezentantul Blocului ACUM DA PAS, Constantin Boeștean sau Roman Ciubaciuc, primar al orașului Taraclia, reprezentant PN.

Nicolae Botgros conduce, din 1978, orchestra de muzică populară „Lăutarii”. Cunoscutul dirijor deține, din 1988, titlul de Artist al Poporului, iar în 1993 a fost decorat cu Ordinul Republicii.

În 2014 i s-a conferit Ordinul „Meritul Cultural” al României, în grad de comandor.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953 într-o localitate din raionul Cahul. Este cetățean de onoare a raionului Cahul, în cinstea acestuia fiind denumit și Palatul Culturii din municipiul Cahul.

Sursă foto: ziuadeazi.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Îi zice bine la vioară Nicolae Botgros? Stați fără grijă, că chiar și dacă va fi ales deputat îi va zice bine la vioară și în continuare! Desigur că-și va găsi timp să fie prezent și la emisiunea “O DATĂ ÎN VIAȚĂ” la TVR1 în București. Da de politică se vor ocupa în continuare sculele pupincuriste ale TALPEI IADULUI PLAHOTNIK, că doar marele artist Nicolae Botgros nu se poate ocupa chiar de toate! *

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *