Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum reacționează partidul Șor la…

Cum reacționează partidul Șor la decizia instanței de a-l sancționa pe Ilan Șor cu 9 mii de lei

Foto: Facebook/Ilan Șor

Printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, Ilan Șor a fost sancționat cu o amendă de 9000 de lei pentru utilizarea fondurilor venite din străinătate. Partidul Șor consideră această amendă drept o dovată în plus a faptului că se comit presiuni asupra partidului.

„Scoaterea neîntemeiată din cursa prezidențială din 2016 a candidatului nostru, tentativa de anulare a rezultatelor alegerilor locale în comuna Jora de Mijloc, învinuirile împotriva candidatului la scrutinul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău, care au dus în rezultat la scoaterea ilegală din cursa electorală, ne duc la gândul că aceste situații nu sunt întâmplătoare, dar se fac intenționat pentru a sabota activitatea Partidului Politic Șor”, se menționează într-un comunicat de presă publicat pe site-ul partidului.

Totodată, partidul mai precizează că proiectele de infrastructură și sociale deranjează openenții politici, care apelează la instanțele judecătorești și la Comisia Electorală Centrală.

Primarul de Orhei, Ilan Șor, a fost recunoscut vinovat de către Judecătoria Chișinău de utilizarea fondurilor venite din străinătate pentru finanțarea campaniei electorale a candidatei Reghina Apostolova. Decizia a fost pronunțată pe 26 octombrie, iar Ilan Șor a primit o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 180 de unități convenționale, echivalentul a 9 000 de lei.

Candidata Partidului Șor la șefia Capitalei, Reghina Apostolova, a fost exclusă din cursa electorală printr-o decizie emisă de Judecătoria Chișinău pe 11 mai, asta după ce Partidul Unității Naționale (PUN) a sesizat Consiliul Electoral despre încălcările admise de Apostolova în campanie. Reprezentanții PUN au invocat că campania electorală a candidatei lui Șor ar fi finanțată din bani proveniți din străinătate, iar soția primarului, interpreta Jasmin, ar îndemna cetățenii să o voteze pe Apostolova, ceea ce contravine prevederilor legale privind agitația electorală.