Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum răspunde Sandu, întrebată dacă…

Cum răspunde Sandu, întrebată dacă PG trebuie să investigheze cum este finanțat PSRM-ul

„Întrebarea este de ce Procuratura doar astăzi se interesează de subiectul finanțării corecte a partidelor politice”, a răspuns astăzi Maia Sandu, solicitată de reporterul TV8 să opineze dacă Procuratura Generală trebuie să investigheze cum este finanțat PSRM-ul.

Aceasta a invocat că PAS a solicitat în repetate rânduri corectitudine în privința finanțării partidelor politice.

„Trebuie să mergeți să-i întrebați pe cei de la Procuratura Generală de ce până astăzi nu au făcut nimic și astăzi, iată, sunt atât de interesați de acest subiect”, a răspuns Sandu, precizând că demararea în acest moment a investigațiilor ar sugera că este vorba despre „un act politic”.

Astăzi, 11 iunie, Procuratura generală a anunțat că a inițiat un proces penal în urma acuzațiilor de finanțare ilegală din exterior a Partidului Socialiștilor din R. Moldova.

Comunicatul PG vine la două zile după ce a fost publicat un material video în care Igor Dodon și Vlad Plahotniuc discută despre formarea unei coaliții de guvernare. În timpul discuțiilor, Dodon ar afirma, susțin reprezentanții Partidului Democrat, că a fost finanțat, până în luna aprilie 2019 de către Federația Rusă cu sume de aproape un milion de USD pe lună.