Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum răspunde PSRM la invitația…

Cum răspunde PSRM la invitația de astăzi a blocului ACUM pentru a alege conducerea Legislativului

Foto: Facebook/Igor Dodon

Cei 35 de deputați ai Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu vor da curs invitației Blocului „ACUM” de a se întruni, astăzi, 21 mai, într-o ședință specială a Parlamentului în cadrul căreia să fie aleasă conducerea Parlamentului și votate inițiativele legislative antioligarhice.

PSRM consideră propunerea de astăzi a Blocului „ACUM” de a organiza ședința Parlamentului R. Moldova ca „nefondată și care nu merită să fie luată în considerare. Această inițiativă populistă a reprezentanților Blocului „ACUM” nu ne poate surprinde nici pe noi, fracțiunea PSRM din Parlamentul R. Moldova, nici pe majoritatea cetățenilor”, se arată într-un comunicat de presă al socialiștilor.

Totodată, în opinia PSRM, pentru a depăși criza politică „este necesar să se creeze o majoritate parlamentară sau să se convină cel puțin privind alegerea în prima etapă a conducerii Parlamentului”.

Totodată, PSRM spun că sunt în continuare disponibili „pentru crearea unei majorități parlamentare stabile și a unui guvern de coaliție care să depășească criza politică, în conformitate cu decizia Consiliului Republican din 12 aprilie 2019”, conchid socialiştii.

De menționat că reprezentanții Blocului „ACUM” au anunțat că-i așteaptă astăzi pe socialiști, începând cu ora 14.00, la o ședință specială a Legislativului, în cadrul căreia urmează să fie alese organele de conducere ale Parlamentului.