Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum răspunde Năstase, întrebat dacă…

Cum răspunde Năstase, întrebat dacă Blocul ACUM se va diviza în noul Parlament

Legenda poza

Deși de la alegerile parlamentare au trecut aproape două săptămâni, niciunul dintre co-președinții Blocului ACUM nu au făcut o declarație oficială în care să precizeze dacă Blocul se va diviza sau va funcționa ca un tot întreg în noul Parlament. Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a evitat să răspundă la această întrebare și în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” cu jurnalistul Gheorghe Gonța.

„Eu personal am insistat. Avem nevoie de unitatea acestui bloc electoral. Și mai puțin vor conta formele. Important este ca noi să rămânem uniți pentru că urmează niște alegeri locale și prezidențiale”, a menționat liderul Platformei DA în cadrul emisiunii.

Jurnalistul Gheorghe Gonța a insistat să obțină un răspuns exact, însă Năstase a declarat că este prematur să răspundă la această întrebare.

„E prematur să vorbim de fracțiuni în condițiile în care nu au fost validate mandatele”, a spus Năstase.

În februarie curent, vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, declara că Blocul ACUM se va diviza în două fracțiuni. Afirmația acestuia a fost însă contrazisă ulterior de candidatul Blocului ACUM, Octavian Țîcu, care a menționat că Blocul va rămâne consolidat. În pofida acestor declarații, Maia Sandu și Andrei Năstase nu au făcut încă o declarație oficială în acest sens.