Cum procedezi dacă nu ești în stare să completezi singur buletinul de vot

Conform art. 59, alin. (1) din Codul electoral, alegătorul care nu este în stare să completeze de sine stătător buletinul are dreptul să invite în cabină o altă persoană, cu excepţia membrilor biroului secţiei de votare, reprezentanţilor concurenţilor electorali şi a persoanelor autorizate să asiste la operaţiile electorale. Aceste cazuri vor fi consemnate aparte în raportul biroului electoral al secţiei de votare.

 


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. LanceaLuiHoriaSus

    Dar cum comisia electorala stie ca ai necesiate de ajutor in cabina electorala ? In ce fel votantul poate sa invite alta persoana pentru ajutor ? Ia acum toti batranii si toate persoanele publice vor vota cu “ajutor”.

  2. Lider Moldovan

    Dacă nu ești în stare să completezi singur buletinul de vot, lași totul baltă și te adresezi medicului PSIHIATRU, conform orarului de lucru al acestuia!

  3. Reporter

    “Cum procedezi dacă nu te regăsești în listele electorale?” și “Cum procedezi dacă nu ești în stare să completezi singur buletinul de vot?” Desigur, că sunt două întrebări utile, Marie, dragă! Dar dacă ești atât de DEȘTEAPTĂ, răspunde-ne și la o a treea întrebare: “Cum procedezi, dacă vreai să paticipi a alegerile parlamentare, DAR NU ȘI LA REFERENDUMUL TALPEI IADULUI DE MOLDOVA PRAHOTNIUK?” Aaaa? Îi fierbinte? Te-ai așezat prea aproape de calorifer?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *