Cum explică Silvia Radu prezența sa lângă Tinerii Democrați

Silvia Radu, primara interimară a mun. Chișinău, a fost observată în acest weekend alături de Tinerii Democrați. Ea spune însă că întâlnirea cu democrații a fost o simplă întâmplare. 

Valeriu Munteanu, fostul ministru al Mediului și vicepreşedinte al Partidului Liberal, a postat pe o rețea de socializare mai multe imagini unde apare și Silvia Radu alături de membri ai organizației de tineret a Partidului Democrat din Moldova.

„Partidul Democrat nu se mai ascunde. După ce acum două luni și jumătate democrații au introdus-o pe Silvia Radu pe geam la primăria Chișinău, acum au hotărât că este timpul să arate la toată lumea că uzurparea puterii locale în Chișinău este lucrătura lor… Astăzi, este ziua internațională a îmbrățișărilor, iar Tinerii Democrați și Silvia Radu au împărțit îmbrățișări forțate locuitorilor capitalei”, scrie Munteanu.


În același timp, Silvia Radu neagă că ar fi participantă directă a acestei acțiuni organizate de Tinerii Democrați.

„În acest weekend am fost la Piața Centrală ca să cumpăr mâncare pentru copii. Acolo i-am întânit, întâmplător, pe Tinerii Democrați. M-au rugat să le dau o îmbrățișare. A fost doar o coincidență și nu a fost niciun act politic. Să fi fost Tinerii Socialiști sau Tinerii PAS avea să fie aceeași îmbrățișare”, a replicat primara interimară.

Amintim că, la începutul lunii noiembrie 2017, Nistor Grozavu, primarul interimar de atunci, a anunțat că se retrage din funcție, iar în locul lui vine Silvia Radu, fosta directoare a companiei „Gas Natural Fenosa”. „Dna Silvia Radu, după mine, este o propunere foarte bună pentru a aduce modernitate și eficiență în managementul Primăriei. Vine din zona tehnocrată și cred că va aduce schimbări importante în activitatea instituției. Îi mulțumesc foarte mult pentru discuțiile pe care le-am avut până să accepte, dar mai mult îi mulțumesc că a acceptat funcția într-o situație de criză”, a declarat atunci Nistor Grozavu. Deși mai mulți susțineau că Silvia Radu este candidata propusă de PDM, democrații au negat acest lucru.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *