Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum explică IGP prezența masivă…

Cum explică IGP prezența masivă a polițiștilor la sediul CEC

facebook.com/stefan.gligor

În timp ce Comisia Electorală Centrală (CEC) este convocată în ședință, curtea instituției a fost împânzită de zeci de  polițiști. Președinta CEC, Alina Russu a declarat în cadrul ședinței că „a crezut că persoane din grupul de inițiativă pentru desfăşurarea referendumului privind anularea sistemului mixt i-a chemat pe oamenii legii”. Serviciul de presă al Inspectoratului General de Poliție (IGP) susține contrariul, că reprezentanți ai instituției au solicitat să fie asigurată ordinea publică în legătură cu înregistrarea grupului de inițiativă.

În cadrul ședinței de astăzi, CEC urmează să pronunțe două decizii importante: stabilirea datei alegerilor locale noi în Chișinău și Bălți și pronunțarea hotărârii privind înregistrarea grupului de inițiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind anularea sistemului mixt.

La începutul ședinței, membrul CEC, Vladimir Șarban, s-a arătat nedumerit de prezența în număr impunător a oamenilor legii în perimetrul instituției: „Ne aflăm sub pericol, este alertă de bombă?”, „Polițiștii secundează activitatea CEC? Niciodată nu au fost în asemenea număr… Noi examinăm în stare de asediu, flancați din toate părțile? Ce se întâmplă? Eu nu înțeleg”. Alina Rusu a declarat că ședința este una ordinară și că „a crezut că grupul de inițiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind anularea sistemului mixt i-a chemat pe oamenii legii”.

Contactat de ZdG, serviciul de presă al IGP a declarat contrariul, că instituția este cea care a solicitat să fie asigurată ordinea publică în legătură cu înregistrarea grupului de inițiativă pentru desfăşurarea referendumului republican legislativ privind anularea sistemului mixt.

 

Foto: facebook.com/stefan.gligor