Cum explică Chirtoacă eșecul Partidului Liberal la alegerile parlamentare

În urma scrutinului din 24 februarie, Partidul Liberal (PL) a obținut doar 1,25% din voturi, ratând astfel noul Legislativ. Liberalii nu au obținut vreun fotoliu de deputat nici în circumscripțiile uninominale în care și-au înaintat candidați. În opinia lui Dorin Chirtoacă, PL nu a intrat în Parlament pentru că a fost sancționat pentru alianța făcută în 2016 cu Partidul Democrat.

„Am fost sancționați pentru alianța făcută în 2016 cu PDM, respectiv, pentru propunerea lui Plahotniuc în calitate de premier. Din păcate, au fost taxați nu cei care au făcut treaba asta propriu-zis, dar cu totul alții. A trebuit să plătim nota de plata pentru colegii noștri care au făcut asta. Ne asumăm acest lucru chiar dacă se spune că nu trebuie să răspundă copiii pentru părinți. În anumite cazuri asta funcționează, în altele nu”, a declarat președintele PL, în cadrul unei conferințe de presă.

Chirtoacă susține că în pofida înfrângerii în aceste alegeri, PL va continua să participe și la scrutinele următoarele.

„Am fost conștienți că există un asemenea risc și ați văzut că nu am făcut nici un fel de dezbinare de voturi. O să participăm mai departe la toate scrutinele și vom merge exact pe calea pe care am mers în acest alegeri, punând accent din ce în ce mai mult pe Unirea cu România”, a conchis Chirtoacă.

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, după prelucrarea a 100% din procesele verbale, în Parlament vor accede patru partide politice: PSRM, Blocul ACUM, PDM și Partidul Șor. Comisia Electorală Centrală prezintă următoarele rezultate preliminare pe circumscripția națională:  PSRM – 31,15% Blocul ACUM – 26,84% PDM – 23,62%, Partidul Șor – 8,32%.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. Traian Harașosfetiuc

  ÎN MEMORIA PL

  Și chiar n-ai înțeles nimic, bre Dorine, necătând la cei 40 de ani pe care-i vei împlini în august, curent. Partidele sunt oarecum asemenea oamenilor. Aceștea, adică oamenii, dacă duc o viață dezordonată, fac exces de tulburel, fumează, forțează prea tare cu “puțintica”, etc… Atunci în mod inevitabil survine DECESUL mai repede, decât în mod normal.

  Că PL condus de “gheaghea” tău cu muște Mișa Ghimpu a dus o viață politică DESTRĂBĂLATĂ, cred că trebuie s-o cunoști mai bine, ca mine. Desigur, că CONCUBINAJUL nociv în haremul Talpei Iadului de Moldova Plahotniuk a erodad tare sănătatea politică a PL-ului, contribuind la moartea lui prematură. Dar nu-i numai asta. “Gheghea” tău, Mișa Ghimpu, asemenea unui muscoi țețe, a supt mult sânge alegătorilor și până la asta de-a lungul vremii.

  Dar, Dorine, ai multe păcate și tu. Te-ai îmbătat atunci ca porcul în garajul primăriei și cânta-i în neștire cântece patriotice rusești, făcând-o pe vocalistul și bateristul. Există filmulețul ăla. Ai uitat? Omul când se îmbată, ca porcul, atunci este cel mai sincer și spune tot ce are pe inimă. Tu în suflet ești “russkii patriot” și n-o mai fă pe unionistul. Nu fi prostituată. Ai patruzeci de ani. Demult este timpul să fii OM! Fie și rusofon.

  Da, cu atacurile virulente la adresa Blocului ACUM, tu, “gheaghea” tău cu muște Mișa Ghimpu și puținii rătăciți, care v-au mai rămas, chiar v-ați compromis total. Adică, fostului vostru ortac Anatol Șalaru i-a ajuns minte să nu participe la alegeri ca partid (PUN) și să-și cheme sisținătorii să voteze pentru Blocul ACUM, iar ție și lui “gheaghea” tău cu muște NU? Asta și este deosebirea între voi. Anatol Șalaru are viitor, iar tu și “gheaghea” tău cu muște sunteți morți pentru politica moldovenească.

  P.S. De data aceasta n-am spus nici un cuvânt de “beteagul” vostru și nu văd de ce cenzura voastră să ee de capul meu. Dar oricum, pot fi găsit pe: http://glasul.md/maia-sandu-interviu-in-presa-romana-vom-invinge-miseii-prin-adevar-acest-popor-merita-o-guvernare-noua-si-un-trai-decent/#comment-37800

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *