Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum comentează PAS concluziile raportului…

Cum comentează PAS concluziile raportului privind Fundația „Open Dialog”

După ce în plenul Parlamentului au fost făcute publice concluziile comisiei de anchetă cu privire la cazul „Open Dialog”, Partidul Acțiune și Solidaritate a venit cu o reacție publică în care se menționează că PAS nu are nici o conexiune cu Ludmila Kozlowska și fundația „Open Dialog” și nici nu a fost finanțată de această fundație.

„Unica acuzație aberantă care se aduce este faptul că Maia Sandu a participat la o conferință, la invitația mai multor membri respectați ai Parlamentului European, cu finanțarea biletului și a cazării de această fundație cu care colabora Parlamentul European. Venim cu un îndemn către întreaga societate și către presă să oprim această mascaradă, căci prin promovarea discuțiilor despre acest subiect nu facem decât să promovăm o minciună lansată de PD în stilul propagandei de la Kremlin și să amplificăm o înșelăciune creată de regim pentru a devia atenția de la probleme grave și de la investigații serioase. E ca și cum am investiga dacă Maia Sandu cu Angela Merkel au decis să aducă 30 000 de sirieni la Cahul sau au decis să-i distribuie câte 1000 în fiecare raion”, se menționează în comunicat de presă al Partidului Acțiune și Solidaritate.

La 4 octombrie curent, la inițiativa Partidului Democrat, Legislativul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de imixtiune a Fundației „Dialog Deschis” și fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale Republicii Moldova și a finanțării partidelor politice, în special PAS și PPDA. PD afirmă că organizația Kozlovskăi a atacat „în mod constant imaginea statului nostru, clasa politică de la Chișinău, în fața partenerilor de dezvoltare, exercitând și imixtiune ilegală în activitatea politică moldovenească”.