Cum au sărbătorit Blocul ACUM şi Partidul Liberal Ziua Europei

În timp ce pentru Partidul Socialiştilor, 9 mai este Ziua Victoriei iar pentru Partidul Democrat este sărbătoarea păcii și prosperității, astăzi Partidul Liberal (PL) a organizat un flashmob de Ziua Europei. Deputații Blocului ACUM, la rândul lor, au mărșăluit pe străzile Capitalei. Aceștia au venit cu un mesaj diferit de cel al democraților şi socialiștilor, menţionând că 9 mai ar trebui să fie o zi de comemorare și nu de sărbătoare.

Partidul Liberal a ascultat în faţa Ambasadei României, Imnul Europei dar şi Imnul Naţional al României.

Cei din Blocul ACUM spun că 9 mai ar trebui să fie o zi de comemorare și nu de sărbătoare.

La 9 mai 1945 se punea capăt celui mai sângeros război care a distrus milioane de vieți omenești, inclusiv pe pământul nostru. Al Doilea Război Mondial a lăsat urme adânci în memoria noastră colectivă, iar zeci de mii de basarabeni au fost nevoiți să lupte unii împotriva altora. De aceea, pentru noi, cetățenii Republicii Moldova, indiferent de etnie și convingeri politice, acest război nu poate avea nici învingători, nici învinși, pentru că fiecare familie poartă doliu pentru unul sau mai mulți membri ai săi”, a declarat președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Pin , si asta zi o facut de rahat cele partide, cum o facut si cu toata tara si cu tot norodu. Halal de diriguitori ce se indoapa din singe la popor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *