Cum arată certificatul de integritate al primarului de Orhei, Ilan Șor

După ce la 9 ianuarie Comisia Electorală Centrală a înregistrat oficial Partidul Șor în competiția electorală pentru alegerile parlamentare, astăzi, 10 ianuarie, pe site-ul CEC au fost publicate și certificatele de integritate ale candidaților la funcția de deputat din partea Partidului Șor.

Deși figurează în raportul Kroll referitor la furtul miliardului și a fost condamnat de prima instanță la 7 ani și 6 luni de închisoare, Ilan Șor a obținut Certificatul de integritate încă la sfârșitul lunii decembrie. Asta pentru că sentința de condamnare pe numele lui Șor nu este definitivă și irevocabilă, dosarul fiind încă la Curtea de Apel Cahul. Emis de Autoritatea Națională de Integritate, prin acest certificat se constată că Ilan Șor nu are averi nejustificate, conflicte de interese, incompatibilități sau restricții pentru a candida la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova.

Certificatul de integritate este un document oficial care conține informații pentru ultimii 3 ani despre averile nejustificate constatate, conflictele de interese consumate constatate, restricțiile încălcate constatate, incompatibilitățile nesoluționate constatate, limitările încălcate constatate și interdicțiile de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică, care rezultă din actele de constatare ale Autorității Naționale de Integritate (ANI) sau din hotărârile judecătorești rămase definitive.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *