Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cu susținători și o tribună…

Cu susținători și o tribună dupa el, Ion Ceban a fost la CECE pentru a se înregistra în lupta pentru șefia capitalei

Foto: captură video Privesc

Cu mai mulți susținători și cu o tribună pe care avea trecută denumirea partidului din care face parte, socialistul Ion Ceban a fost, astăzi, 2 septembrie, la Consiliul Electoral de Circumscripție (CECE) și a depus documentele necesare pentru a fi înregistrat în calitate de candidat, din partea PSRM, pentru funcția de primar general al capitalei. După ce a depus actele, actualul vicepreședinte al Parlamentului, Ion Ceban, și-a instalat tribuna în holul instituției și a făcut declarații pentru presă.

„Am destulă experiență și dorință de a schimba lucrurile în capitală. Anul trecut am venit cu un program de activitate pentru un an de zile, acum urmează să venim cu un program mult mai amplu. Eu foarte mult îmi doresc ca astăzi locuitorii capitalei să nu aleagă geopolitic, sa nu fie divizați. Eu sper ca această competiție să devină o competiție a programelor, a soluțiilor pentru locuitorii capitalei. Eu foarte mult mizez pe un comportament civilizat în această competiție. Eu sunt gata să dezbat subiectele despre oraș cu oricine. Le doresc succes tuturor contracandidaților mei. Eu sunt foarte hotărât ca să caștig, cred în ceea ce fac cu echipa mea, cred că noi avem cele mai bune soluții”, a declarat Ion Ceban.

Din 2015 până în februarie 2019, Ceban a ocupat funcția de președinte al fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău. Tot în 2015, Eugenia Ceban, mama socialistului, a fost aleasă consilieră locală, tot pe listele socialiștilor, devenind astfel colegă de muncă cu fiul sau.

Socialistul Ion Ceban a participat și la alegerile locale din 2018. Atunci, Ceban a fost învins în turul doi de scrutin de către liderul Platformei „DA”, Andrei Năstase. Ulterior, Judecătoria Chișinău a declarat nule alegerile locale de la Chișinău și a invalidat mandatul primarului ales, Andrei Năstase. Principalul motiv din care alegerile au fost declarate nevalide este ca Andrei Năstase a făcut agitație electorală chiar în ziua alegerilor. Mai exact, Năstase a făcut un live pe facebook în care a îndemnat oamenii să iasă la vot. Ulterior, și Curtea de Apel nu a validat mandatul primarului ales, Andrei Năstase, iar Curtea Supremă de Justiție a lăsat în vigoare decizia Curții de Apel.

Alegerile locale urmează să aibă loc pe 20 octombrie.

Autor: Cristina Dulea