Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cu ce vrea candidata lui…

Cu ce vrea candidata lui Șor să atragă alegătorii din Chișinău?

Captură privesc.eu

Reghina Apostolova, candidata Partidului Șor la alegerile locale din mun. Chișinău, și-a anunțat prioritățile și schimbările pe care le va face în capitală dacă va fi aleasă de chișinăuieni. Aceasta a încercat să „atingă” inimile celor care locuiesc în Chișinău, vorbind despre locuințe sociale, pensii majorate, drumuri reparate, terenuri de joacă pentru copii și un oraș perfect curat.

„Sunt deja un candidat înregistrat în cursa electorală. Un an este puțin, dar în aceste luni se pot face multe. Programul nostru este pentru un an, în care vom lovi în cele mai mari problemele ale capitalei: infrastructura, curățenia și lumina. În primul rând, trebuie să spălăm orașul. Chișinău nu e cel mai bogat oraș, dar trebuie să fie curat. Suntem gata să facem aceleași proiecte ca și la Orhei: trotuare reparate și curți luminate. Vom deschide și mai multe magazine și farmacii sociale. Vom oferi locuințe sociale și vom atrage investiții. Totul este realizabil”, a declarat candidata propusă de Șor, care figurează în primul raport KROLL privind „furtul miliardului”.

Totodată, ea a menționat că fiecare pensionar ar putea primi lunar un adaus la pensie de până la 1000 de lei.
„Trebuie să ne împărțim. Cei care au afaceri trebuie să se împartă cu cei săraci. Să oferim jumătate de venit și sunt sigur că nu vor simți că le lipsesc bani. Asta știu din propria experiență, pentru că cheltui mai mult de jumătate din venitul familiei pentru dezvoltarea Orheiului”, a  menționat Ilan Șor, primarul de Orheicondamnat la șapte ani și șase luni de închisoare în „dosarul miliardului”, dar pus în libertate până când sentința va deveni executorie.

Numele Reghinei Apostolova apare în lista de persoane private care, în 2013, au cumpărat acţiuni la Banca Socială și Unibank, pe bani împrumutați de la off-shore-uri britanice, folosind conturi în banca letonă ABLV Bank.

Primarul ales la 20 mai va avea un mandat de un singur an, până în 2019, când se vor desfășura alegeri locale în toată țara. Mandat de un an va avea și edilul municipiului Bălți, care, de asemenea, va fi ales la 20 mai.