Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cu ce avere declarată pleacă…

Cu ce avere declarată pleacă din funcție viceprimarul de Bălți

Viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet, și-a dat astăzi demisia. Anunțul a fost făcut printr-o înregistrare video pe o rețea de socializare. Motivul principal invocat de acesta este faptul că primarul orașului Bălți aflat la Moscova, Renato Usatîi, a declarat că are dubii referitor la activitatea sa, criticând acțiunile lui Șeremet ca urmare a scandalului iscat din cauza problemei deșeurilor. Totodată, Șeremet a declarat că nu împărtășește mecanismele de administrare instituite de Renato Usatîi.

Declarația de avere și interese personale pentru anul 2016, arată că în 2016 Igor Șeremet a obținut din salariu un venit de peste 116 mii de lei.

Soția sa deține 1/2 cotă parte dintr-un apartament de 103 metri pătrați, în valoare de 41 200 euro, garaj de 28 metri pătrați în valoare de 8190 euro.

Tot pe numele soției este scris și automobilul de marcă Toyota Prius din 2008, în valoare de 8300 euro.

Igor Șeremet, de profesie avocat a fost numit în funcția de viceprimar al orașului Bălți pentru administrarea proprietăţii municipale, relaţii funciare, arhitectură şi construcţii şi gospodăria comunal-locativă, în anul 2015. Potrivit lui, una dintre condițiile care au fost puse la accederea sa în funcție a fost scoaterea la iveală a schemelor de corupție din municipiu, lăsate moștenire de conducerile anterioare.

Foto: ru1.md