Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CSM a acceptat demisia noului…

CSM a acceptat demisia noului purtător de cuvânt al PDM și a anunțat concurs pentru funcția de membru al Colegiului Disciplinar

facebook/andrei covrig

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat cererea de demisie din funcția de membru al Colegiului Disciplinar al CSM din partea societăţii civile a lui Vitalie Gamurari. Cererea de demisie a fost depusă ieri,  27 martie, zi în care liderul PDM Vlad Plahotniuc a anunțat că Gamurari este noul purtător de cuvânt al partidului.

În următoarele 20 de zile, CSM urmează să anunțe concurs pentru suplinirea funcției de membru al Colegiului Disciplinar din partea societăţii civile.

Colegiul disciplinar formează Completele de admisibilitate ale Colegiului disciplinar, care verifică admisibilitatea sesizării cu privire la faptele ce pot constitui abateri disciplinare comise de judecători și decide asupra admisibilității sau inadmisibilității sesizării. De asemenea, examinează contestațiile împotriva deciziei Inspecției judiciare de respingere a sesizării.

Vitalie Gamurari a fost numit membru al Colegiului disciplinar la 10 noiembrie 2015.

Vitalie Gamurari a absolvit Universitatea de Stat din Moldova în anul 1996, cu titlul de licenţiat în drept. Ulterior, la 29 iunie 2006, acestuia i s-a conferit gradul ştiinţific de Doctor în drept. Gamurari şi-a început activitatea profesională la 01 iulie 1996, în funcţia de consultant juridic la SA „Servus” până la 20 august 1997, iar din 20 august 1997 până la 01 februarie 1999, la SA „Farm Crais”. În perioada februarie 1999 – martie 2007, acesta a activat în funcţia de lector asistent, lector superior, şef interimar, la Catedra Drept Internaţional, Prodecan Facultatea Drept la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova (ULIM). În perioada ianuarie 2007 – ianuarie 2011, Vitalie Gamurari a deţinut funcţia de Director al Institutului Cercetări în Domeniul Protecţiei Drepturilor Omului. La 02 aprilie 2007, acesta a fost ales, prin concurs, Conferenţiar Universitar la Catedra Drept Internaţional la ULIM. În perioada 01 iulie 2008 – 01 iulie 2013, a deţinut postul de Decan al Facultăţii de Drept, la ULIM. În perioada 02 februarie 2014 – 31 decembrie 2014, a ocupat funcţia de cercetător ştiinţific coordonator, şef secţie „Cercetări strategice privind politici naţionale şi procese integraţioniste” la Centrul de Cercetări Strategice al Institutului de Cercetări Juridice şi Politice a Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Din luna iulie 2013, deţine funcţia de conferenţiar universitar, Catedra Drept Public, Facultatea Drept la ULIM, iar din 01 iulie 2015, execută şi funcţia de Director la Şcoala doctorală în domeniul Drept, ULIM.

Foto: facebook.andrei/covrig