Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Credit fără gaj de până…

Credit fără gaj de până la 200 de mii de lei. Deputat, despre facilitățile pe care le au aleșii poporului

Deputații din Parlamentul R. Moldova își primesc salariile pe carduri din categoria Gold – Visa sau Mastercard de la „Moldindconbank”. Informația a fost făcută publică de către Dumitru Alaiba, deputat în fracțiunea PAS Blocul ACUM, pe blogul său personal.

Deputatul descrie facilitățile oferite de cardurile salariale, cum ar fi:

  • o rată a dobânzii 5,5% pentru soldul de pe card;
  • credit de până la 200.000 lei fără gaj;
  • reduceri la mai multe localuri, printre care saloane de frumusețe, hotele, servicii de taxi VIP, săli de sport, etc. (n.r.: „Moldindconbank” a venit cu precizarea că reducerile meționate sunt oferite de către compania Mastercard, pentru toate cardurile gold, platinum și elite emise în Republica Moldova, fiind valabile până pe 31.12.2018)

Proaspătul parlamentar spune că a insistat să primească salariul pe un cont pe care îl deține deja, la o altă bancă. „Mi s-a zis că până în luna mai este posibil, dar după asta – nicidecum”, comentează deputatul.

Recent, Moldindconbank a fost vândută unui investitor bulgar. Compania „Doverie-Invest” S.A. a achiziționat pachetul unic de acțiuni „Moldindconbank” în mărime de 63,89%, în cadrul licitației cu strigare desfășurate pe 18 martie, pe piața reglementată a Bursei de Valori. Tranzacția urma să fie finalizată pe 22 martie 2019.

La licitația cu strigare au fost în drept să participe atât potențialul Achizitor care a semnat Antecontractul, cât și alți potențiali cumpărători, care au obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei. Cu toate acestea, a existat un singur investitor care a obținut permisiunea prealabilă a BNM pentru achiziționarea pachetului de acțiuni – compania „Doverie –Invest” S.A., care a obținut acordul BNM pe 22 ianuarie, curent.