Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Consilierul Maiei Sandu pe politică…

Consilierul Maiei Sandu pe politică externă, numit secretar de stat la MAEIE

Kulminski

Consilierul pe politică externă al prim-ministrei Maiei Sandu, Vladislav Kulminski, a fost numit, în cadrul ședinței Guvernului de astăzi, 23 octombrie, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europeană.

Potrivit ministrului de externe, Nicu Popescu, Vladislav Kulminski are o experiență în domeniul relațiilor internaționale de peste 15 ani.

Noul secretar de stat de la Externe este expert în domeniul analizei politice, planificării strategice, bunei guvernări și soluționării conflictelor. Acesta a activat în cadrul Băncii Mondiale, unde s-a ocupat de reforma sectorului administrației publice din Moldova. Ulterior, în perioada în care Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, Kulminski a devenit consilier superior al Prim-ministrului, conducând departamentul intern de planificare strategică.

Totodată, Kulminski a elaborat și a implementat programe în domeniul soluționării conflictelor din regiune, inclusiv programe de măsuri de consolidare a încrederii, și a lucrat în calitate de expert politic la Ambasada SUA și cea a Marii Britanii în Moldova. A absolvit Școala superioară de administrare publică Maxwell din SUA.