Conferința de presă din scuarul Catedralei. Chemarea Partidului Acțiune și Solidaritate

Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, cheamă partidele pro-europene să susțină un candidat comun pentru funcția de primar al mun. Chișinău. Declarația a fost făcută în cadrul unei conconferințe de presă în scuarul Catedralei, lângă Arcul de Triumf.

„Datoria noastră față de țară și oameni este mai presus decât orice interes de partid. În situația creată, când PDM va avea mai mulți candidați la funcția de primar a mun. Chișinău: Silvia Radu și Ion Ceban, există pericolul pierderii Primăriei. Spunem asta pentru că știm cât de bine colaborează PSRM și PDM. Am văzut asta la alegerile prezidențiale. De aceea, este momentul să punem temelia celui mai solid front de luptă împotriva corupției. Chemăm partidele pro-europene să susțină un candidat comun la Primărie – Andrei Năstase. Separat șansele noastre sunt mai mici. Este timpul să acționăm împreună. E timpul să acționăm ca oamenii să poată trăi demn și munci onest la ei acasă”, a declarat Maia Sandu.

„Cu cât de uniți vom fi, cu atât de ușor ne va fi să luptăm cu corupția”, a menționat Andrei Năstase.

Amintim că, la 5 martie, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr l-a desemnat pe Andrei Năstase – drept candidat pentru alegerile anticipate locale în municipiul Chișinău ce vor avea loc la 20 mai 2018.  

Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și ai Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) au semnat și o declarație prin care se angajează că își vor respecta promisiunile și vor fi transparenți în acțiunile și cheltuielile lor.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

 1. Jos palaria! Maia Sandu stie ce face: lucruri bine facute. Acum, rivalul nr.1, cel mai nociv dintre cei mai nocivi, cel cu matrapazlacuri si siretlicuri, au insomnii si cosmaruri. Bafta!!!

 2. Academic

  DOHOT NEGRU ÎMPOTRIVA DREPTEI ÎN PREAJMA ALEGERILOR MUNICIPALE DE LA NICOLAE NEGRU

  Editorialistul Ziarului Național Nicolae Negru îl atacă foarte virulent pe președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) dl Andrei Năstase, numindu-l “un candidat „politic”, un demagog în cel mai bun caz, un fost procuror ademenit în afaceri”.

  Nu scapă de dohotul negru pe care editorialistul Ziarului Național Nicolae Negru îl
  împroașcă prin toate orificiile sale moșnegești, nici președinta celuilalt partid important de dreapta și anume a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) dna Maia Sandu: „Din păcate, „angajamentele” față de Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) ale Maiei Sandu au prevalat asupra intereselor chișinăuenilor. În timp ce lidera PAS are nevoie de „solidaritate”, chișinăuenii au nevoie de un primar bun, capabil să administreze Chișinăul. Cu gândul la bătăliile electorale parlamentare, făcând niște calcule elementare, naive, ea ne propune un candidat „politic”…”.

  Cineva poate crede că lansându-se în critici atât de dure la adresa politicienilor de dreapta editorialistul “butoi cu dohot negru”, dl Nicolae Negru ar face vreo propunere de candidat la postul de primar general al Chișinăului, cât de cât rezonabilă? Nu! Absolut, nici una! Și acum nu putem să nu ne aducem aminte de poezia marelui Mihai Eminescu “Criticilor mei”: “E usor a scrie versuri. Când nimic nu ai a spune, Înșirând cuvinte goale. Ce din coada au sa sune.”

  Sigur că moșneagul “butoi cu dohot negru”, dl Nicolae Negru are și o scuză. Spre deosebire de colegii săi de peniță “academicul” dihor Nicolae Dabija și partenerul său de palavre goale de mai ieri “profesorul” renegat, văndut cu tot cu măruntaie oligarhului Plahotniuk, dl Nicolae Negru n-a absolvit jurnalistica și nici măcar literele. Dumnealui a absolvit Universitatea tehnică din Chișinău în obscurul an 1970, când mulți se și temeau să vorbească limba română, așa că este cât de cât plauzibil ca nici să nu fi auzit de poezia “Criticilor mei” a marelui Mihai Eminescu.

  Și oare editorialistul “butoi de dohot negru” de la Ziarul Național Nicolae Negru să nu fi auzit de oligarhul uzurpator Plahotniuk, de justiția capturată de acesta, de Parlamentul uzurpat de partidul “democrat” al acestuia, care de fapt este cât se poate de autocrat, de Guvernul de buzunar numit Pavel Filip, dar care este în buzunarul aceluiași oligarh uzurpator, și în sfârșit de raidera așezată comod, datorită uneltirilor aceluiași oligarh uzurpator în fotoliul de primar general interimar al Chișinăului, dna “plahotniucikă” Silvia Raider (Radu)?

  Despre toate aceste nelegiuiri de oligarh dezlănțuit dl editorialist “butoi de dohot negru” de la Ziarul Național Nicolae Negru nu ne spune nici măcar o vorbă. Dumnealui vrea sincer să ne impresioneze cu grija sa “sinceră” pentru Chișinău și chișinăuieni, ca și cum odiosul oligarh uzurpator ar fi de pe altă planetă și n-ar avea nici cea mai mică influiență asupra Chișinăului.

  Între timp dna Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, cheamă partidele pro-europene să susțină un candidat comun pentru funcția de primar al mun. Chișinău. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă în scuarul Catedralei, lângă Arcul de Triumf: “Datoria noastră față de țară și oameni este mai presus decât orice interes de partid. În situația creată, când PDM va avea mai mulți candidați la funcția de primar a mun. Chișinău: Silvia Radu și Ion Ceban, există pericolul pierderii Primăriei. Spunem asta pentru că știm cât de bine
  colaborează PSRM și PDM. Am văzut asta la alegerile prezidențiale. De aceea, este momentul să punem temelia celui mai solid front de luptă împotriva corupției. Chemăm partidele pro-europene să susțină un candidat comun la Primărie – Andrei Năstase. Separat șansele noastre sunt mai mici. Este timpul să acționăm împreună. E timpul să acționăm ca oamenii să poată trăi demn și munci onest la ei acasă”.

  Cei care au citit foarte atent mesajul din abzațul de mai sus trebuie să înțeleagă, că dacă vrem să ne smulgem din brațele caracatiței oligarhice și să scăpăm de stropii ei de dohot negru trebuie să susținem fără nici o reținere candidatul unic al principalelor partide de dreapta pe dl președinte PPDA Andrei Năstase. Privind în profunzime lucrurile este absolut clar, că altă cale de a salva de oligarhie ultima redută a democrației din R. Moldova, care este primăria municipiului Chișinău, pur și simplu nu există.

  *** 29.03.2018 Academic

 3. Lider Moldovan

  LUKIANCIUK = PLAHOTNIUK

  Așa numitul blogger LUKIANCIUK este de fapt același PLAHOTNIUK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *