Comunitatea internațională: sistemul judiciar din Moldova a picat testul

Reprezentanții instituțiilor internaționale, ai Ambasadelor statelor UE și ai altor state dezvoltate se arată dezamăgiți de comportamentul instituțiilor de stat din R.Moldova, inclusiv de sistemul judiciar. 

Ambasadorul UE în R. Moldova, Peter Michalko, a scris pe Facebook că, prin decizia CSJ, votul oamenilor nu a fost respectat: „Sunt extrem de dezamăgit de decizia CSJ. Voința oamenilor exprimată în alegeri libere și corecte, valorile democratice, principiile statului de drept pentru respectarea cărora Republica Moldova s-a angajat în relațiile cu UE, nu au fost respectate”, scrie Peter Michalko într-o postare pe Facebook.

Și Ambasadorul Canadei la București și Chișinău, Kevin Hamilton, a scris pe Twitter că este o zi grea pentru partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova: „Sistemul judiciar din Moldova a picat un test important astăzi. Voința democratică a votanților din Chișinău, așa cum a fost exprimată la 3 iunie, a fost încălcată. Încrederea cetățenilor Moldovei în integritatea și independența instituțiilor publice este deteriorată. Iar pentru partenerii internaționali ai Republicii Moldova, inclusiv Canada, care susține dezvoltarea Moldovei pe o cale democratică, această zi este descurajatoare.”


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *