Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Comuniștii, fără candidat la Primăria…

Comuniștii, fără candidat la Primăria Chișinău. Voronin: „Cui îi trebuie nunta asta”

Partidul Comuniștilor nu va avea un candidat pentru Primăria Chișinău, iar la alegerile parlamentare noi va înregistra un candidat doar în circumscripția Nisporeni, câștigată în februarie de Vladimir Plahotniuc. Declarațiile au fost făcute de către președintele PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța.

„Dar ce, noi să facem samoubiistvo? Cui îi trebuie nunta asta. Nu ne trebuie nouă acest lucru cu această Primărie Chișinău”, a spus președintele comuniștilor, menționând însă că PCRM a elaborat o listă de candidați pentru funcția de consilieri municipali.

Voronin a mai precizat că oricine nu va fi ales la conducerea capitalei, aceste nu va face față.

„Oricine nu va fi ales primar, nu o să primească nimic. Nu va avea rezultat pentru că trebuie precăutată legea despre statutul municipiului Chișinău. Aici sunt multe gafe și probleme. De aceea nu se primește nimic. Trebuie de divizat în mod serios împuternicirile primarului și ale Consiliului Municipal Chișinău (CMC). De asta noi ne-am axat pe lista consilierilor. CMC trebuie să ia deciziile pe care primarul să le îndeplinească, dar nu invers. În CMC sunt mulți, 51, și mai bine se orientează decât unul singur”, a subliniat Voronin.

Cu referire la candidații care deja s-au înregistrat sau și-au anunțat intenția de a candida la fotoliul de primar general, Voronin a menționat că mulți dintre aceștia au fost deja candidați sau primari. Totodată, acesta precizează că ne-am putea trezi în situația în care s-ar putea să avem doi primari, în cazul în care Curtea Europeană pentru Drepturile Omului decide că Năstase ar trebui să ocupe fotoliul de primar general.

Președintele comuniștilor a mai declarat că PCRM va avea candidat într-o singură circumscripție, și anume cea în care a fost ales anterior Vladimir Plahotniuc.