Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Comisia nu a ales un…

Comisia nu a ales un candidat la funcția de Guvernator al BNM

Comisia pentru selectarea candidatului la funcția de Guvernator s-a întrunit astăzi, 10 noiembrie, în ședință.

Andrian Candu, președintele Parlamentului, care a participat la această ședință a declarat că: „Comisia nu a selectat un candidat specific. Însă consider că acesta nu este un fiasco. Comisia a selectat dosarele a nouă candidați și i-a audiat, dar niciun candidat nu a întrunit condițiile comisiei. Poate acest lucru se datorează crizei politice și economice din țară. Oamenii sunt mai sceptici și nu vor să-și asume o responsabilitate atât de mare pentru următorii șapte ani. Sper că cel târziu la 10 decembrie voi propune un candidat la funcția de Guvernator, pentru că doar cu un guvernator putem să începem negocierile cu Fondul Monetar Internațional”, a declarat Andrian Candu.

Amintim că fotoliul de guvernator al Băncii Naționale a devenit vacant după ce Dorin Drăguțanu și-a dat demisia în data de 21 septembrie 2015.

Legea spune că în decurs de trei luni de la anunțarea demisiei, Parlamentul trebuie să numească un nou guvernator. În acest sens, președintele Parlamentului a creat o comisie specială pentru desemnarea unui candidat la funcția de guvernator.