Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Comisia Electorală Centrală a aprobat…

Comisia Electorală Centrală a aprobat cheltuielile de zeci de milioane de lei pentru anul 2016

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat devizele de cheltuieli pentru anul 2016. În acest sens, pentru desfăşurarea activităţii instituției pentru anul 2016 au fost estimate ca necesare 52862,54, dintre care 41 mln. de lei – pentru subvenționarea partidelor politice.

De asemenea, pentru activitatea Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral pe lângă CEC au fost planificați 1300,0 mii lei. În scopul organizării eventualelor scrutine locale în cursul anului 2016 va fi nevoie de circa 1 mln de lei, iar cheltuielile pentru organizarea unui eventual referendum republican au fost estimate la 64154,38 mii lei.

În conformitate cu procedurile legale stabilite, propunerile privind includerea în bugetul de stat a cheltuielilor sus-menţionate, însoţite de avizul Guvernului, vor fi prezentate Parlamentului.

De asemenea, CEC a aprobat programul calendaristic privind organizarea alegerilor locale din 15 noiembrie curent și a constituit circumscripţiile electorale de nivelul întâi pentru desfăşurarea alegerilor locale noi ale consilierilor în Consiliul sătesc Coșernița, raionul Criuleni, și în Consiliul comunal Lingura, raionul Cantemir.