Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (VIDEO) CNI a decis clasarea…

(VIDEO) CNI a decis clasarea cauzei privind averea deputatei Violeta Ivanov

Membrii Comisiei Naționale de Integritate (CNI) au decis să claseze cauza privind proprietățile și averea deputatei Violeta Ivanov. „Am decis să clasăm această cauză, invocând lipsa încălcării vădite a declarațiilor și averilor acesteia. Amintim că am inițiat această procedură de examinare după apariția unor articole în presă. Însă, nu am depistat o diferență vădită a acestora”, au menționat membrii CNI.

Sursa Video: www.ZdG.md

În luna apri­lie 2016, ZdG scria că fami­lia depu­ta­tei Vio­leta Iva­nov şi-a ridi­cat o casă cu două nive­luri în Chi­şi­nău. Deşi acum o săp­tămână declara pre­sei că fiica sa, Mar­ga­rita, ajunsă în atenţia opi­niei publice pen­tru foto­gra­fi­ile de lux pe care le posta pe reţe­lele de soci­a­li­zare, nu are, „cu părere de rău, casă”, datele ofi­ci­ale demon­strează con­tra­riul. Minora este, în acte, pro­pri­e­tara tere­nu­lui pe care părinţii şi-au ridi­cat casa de lux, dar şi stă­pâna vechiu­lui imo­bil de pe acel teren, demo­lat între timp. Tot­o­dată, fami­lia ale­sei popo­ru­lui ges­tio­nează, de peste un dece­niu, două tere­nuri în Chi­şi­nău, folo­site ca şi par­cări, pe care le închi­ri­ază de la Pri­mă­ria Chi­şi­nău con­tra 20 de lei pen­tru o sin­gură zi.

Tot în cadrul ședinței de astăzi, 21 iulie, CNI a decis și clasarea cauzei  în pri­vința lui Ana­to­lie Maco­vei, șeful Direc­ției Pro­tec­ția mar­to­ri­lor din Inspec­to­ra­tul Națio­nal de Inves­ti­ga­ții, pe care ZdG l-a sur­prins ieșind cu mașina de ser­vi­ciu din casa sa de lux.

Menționăm că, în luna mai 2016, scriam că Ana­to­lie Maco­vei, în vâr­stă de 47 de ani, locu­iește într-o casă de lux de la Buiu­cani. ZdG l-a sur­prins pe acesta într-o dimi­neață cum ieșea din cur­tea casei sale la vola­nul unei Dacii, cu numere de înma­tri­cu­lare MAI 0045, ce apar­ține MAI, semn că auto­mo­bi­lul de ser­vi­ciu este folo­sit de omul legii și în afara ore­lor de muncă. Un ordin intern al IGP din 2015 spune însă clar că oame­nii legii nu au drep­tul să folo­sească mași­nile de ser­vi­ciu decât atunci când se află în misiune. Ini­țial, Maco­vei a scos din cur­tea casei un auto­mo­bil de model Nis­san Leaf, care-l împie­dica să iasă, după care a urcat la vola­nul mași­nii de ser­vi­ciu. Mașina de model Nis­san Leaf, care costă, la preț de piață, cel puțin 10 mii de euro, apar­ține fiu­lui din prima căsă­to­rie al Oxa­nei Maco­vei, soția aces­tuia.