Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cioloș îl critică pe Meleșcanu:…

Cioloș îl critică pe Meleșcanu: „R. Moldova nu trebuie aruncată în haos pentru că așa vrea un oligarh”

„Republica Moldova nu trebuie aruncată în haos, prin organizarea de alegeri parlamentare anticipate”. O spune președintele PLUS şi fostul prim-ministru al României, Dacian Cioloș, care îl critică pe ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, care a afirmat în nume personal că anticipatele ar fi o soluție. Ulterior, Ministerul de Externe a emis un comunicat, în care a exprimat o poziție diferită de cea a ministrului, scrie rfi.ro.

Într-o astfel de situație, ca ministru de Externe, nu poți să exprimi o părere personală sau semipersonală, pentru că cunoști personal un lider sau altul acolo. Eu cred că importantă acum e stabilitatea în R. Moldova. O majoritate constituită în Parlament a format un Guvern, în fruntea căruia este o persoană care are credibilitatea şi susținerea principalilor parteneri occidentali ai R.Moldova, Uniunea Europeană și Statele Unite”, a declarat Dacian Cioloș.

Totodată, Dacian Cioloş precizează că a discutat cu Maia Sand și știe că în noul Guvern de la Chișinău sunt oameni de încredere, care vor o cale europeană pentru Republica Moldova. Totodată, este de părere că R. Moldova nu trebuie aruncată în haos, prin organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

„Deci avem o majoritate politică în Parlament, avem un Guvern, în fruntea căruia este o persoană proeuropeană, cu un program politic clar proeuropean. Deci nu văd de ce ar trebui să aruncăm din nou în haos Republica Moldova, pentru a organiza alegeri anticipate, pentru că așa vrea un oligarh, care încearcă să controleze toate instituțiile în Republica Moldova și căruia atunci când nu-i convin rezultatele alegerilor, le anulează, așa cum a făcut și în cazul alegerilor de la Primăria Chișinău”, precizează Dacian Cioloș.

Dacian Cioloș îl critică pe ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, pentru afirmația făcută în nume personal potrivit căreia „alegerile anticipate din 6 septembrie nu ar fi o mare problemă”. Afirmaţia a fost contrazisă apoi de Ministerul Afacerilor Externe, precum căparagraful citat reprezintă o secțiune scoasă din ansamblul declarațiilor de presă și un răspuns la o întrebare specifică adresată ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.