Cine va reprezenta Guvernul în Colegiul Centrului Național Anticorupție

Cabinetul de miniștri ar urma să aprobe mâine, 4 septembrie, o hotărâre de Guvern cu privire la desemnarea unui membru al Colegiului Centrului Național Anticorupție (CNA).

În funcția respectivă ar urma să fie numită secretara de stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, avocată de profesie.

Potrivit legii, conducerea colegială a CNA este exercitată de Colegiul Centrului, din componența căruia fac parte: directorul, adjuncții lui, șefii subdiviziunilor, procurorul anticorupție, președintele CNI, un reprezentant al societății civile, dar și un reprezentant al Guvernului.

Pornind de la faptul că domeniul anticorupție și integritate este prerogativa Ministerului Justiției, calitatea de membru din partea Guvernului în Colegiul CNA revine reprezentantului Ministerului Justiției”, se precizează în nota informativă a proiectului ce urmează a fi aprobat de miniștri.

Hotărârea ce va fi examinată mâine de Guvern a fost elaborată după ce pe agenda unei ședințe a Guvernului din luna iulie figura un proiect cu privire la numirea ministrei Olesea Stamate în calitate de membru al Colegiului CNA.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *