Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine va ocupa locul lui…

Cine va ocupa locul lui Plahotniuc în Parlament. Rezultatele alegerilor parlamentare la Nisporeni

Foto: privesc.eu

Rezultatele alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie arată că mandatul de deputat pe circumscripția nr. 17, Nisporeni, a fost câștigat de democratul Ghenadie Verdeș. După procesarea tuturor proceselor verbale, pentru candidatura acestuia au votat 13 401 alegători.

Mandatul de deputat din circumscripția nr. 17 a devenit vacant după ce fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, a renunțat la funcția de parlamentar, părăsind R. Moldova. 

În total, la Nisporeni au votat 26 886 mii de alegători, comparativ cu alegerile parlamentare din februarie 2019, atunci când în această circumscripție au votat 29 825 de persoane.

După Ghenadie Verdeș, cele mai multe voturi le-a acumulat candidatul Blocului ACUM, Ion Terguță (6 899 voturi), urmat de socialistul Pavel Artamanov (2 238 voturi).

Foto: Facebook/Ghenadie Verdeș

Ghenadie Verdeș, Partidul Democrat

Din septembrie 2017, Ghenadie Verdeș este președinte al raionului Nisporeni, anterior ocupând funcția de vicepreședinte al raionului. La alegerile locale din 2011, Verdeș a candidat la funcția de primar de Nisporeni pe lista Partidului Liberal, ulterior aderând la Partidul Democrat.

În declarația de avere și interese personale pentru 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2018, Ghenadie Verdeș indică că a ridicat de la Consiliul raional Nisporeni un salariu de peste 315 mii de lei. Acesta declară două terenuri agricole și un teren extravilan, dar și un apartament de 69 m2, pe care l-a dobândit în 2013. La averea președintelui de raion se mai adaugă și un automobil de model Renault Scenic, dobândit în 2009, și a cărui valoare este indicată ca fiind „0”.