Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine sunt noii secretari de…

Cine sunt noii secretari de stat de la Sănătate și Agricultură

În cadrul ședinței de azi, 7 august, Executivul a numit în funcție noi secretari de stat la Sănătate și Agricultură. Astfel, Alexandru Voloc a fost numit secretar la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Iuliana Cantaragiu a fost numită secretară de stat la Ministerul Agiculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Iuliana Cantaragiu este expertă în elaborarea şi implementarea proiectelor în cadrul Centrului Național de Mediu. Din 2011 este și membră a Consiliului ONG-urilor de mediu, creat pe lângă Ministerul Mediului și al Consiliul Naţional al ONG.

Iuliana Cantaragiu și-a luat licența în economie la Academia de Studii Economice din Bucureşti. În 2014, Cantaragiu a urmat cursul în „Parteneriate în domeniul dezvoltării durabile. Politici publice şi domenii de activitate economice durabile pentru ţările din Bazinul Mării Negre” la Universitatea Internaţională din Veneţia.

Candidatura lui Voloc a fost propusă de ministra Ala Nemerenco. Alexandru Voloc a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Chișinău. Totodată, acesta și-a făcut studiile la Universitatea Harvard, Școala de sănătate publică. Acesta a activat anterior în Ucraina, ca director de programe de sănătate.