Cine sunt candidații PSRM la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie

Astăzi, la 21 august, după ședința Consiliului Republican al partidului, socialiștii au anunțat că vor participa la alegerile parlamentare noi din circumscripții. Socialiștii au desemnat candidați pentru alegerile din trei circumscripții, în afară de circumpscripția nr. 50, la vest de R. Moldova. 

Astfel, la 20 octombrie la alegerile parlamentare noi, în circumscripția nr. 17, Nisporeni, din partea PSRM va candida Pavel Artamonov. Tot Artamonov a participat și la parlamentarele din 24 februarie, dar a pierdut în fața lui Vladimir Plahotniuc.

În circumscripția nr. 47 din stânga Nistrului va fi înaintat Vitalie Iftodii, iar Svetlana Popa va candida în circumscripția nr. 33, care include comuna Trușeni, orașul Durlești, comuna Băcioi, orășelul Codru, orașul Sângera.

PSRM nu va avea un candidat în circumscripția 50, Diaspora de Vest, unde a câștigat Maia Sandu. Zinaida Greaceanîi a precizat că „n-are rost să risipim eforturile noastre și nu vom participa”.

Totodată, Zinaida Greaceanîi a anunțat că PSRM va desemna candidați și pentru alegerile locale, dar numele acestora vor fi anunțate la 30 august, când va avea loc o altă ședință a Consiliului Republican al partidului.

Alegerile parlamentare noi în cele patru circumscripții au loc după ce Maia Sandu, Andrei Năstase, Vladimir Plahotniuc și Viorel Melnic au renunțat la mandatele lor de deputat.

Tot la 20 octombrie vor avea loc și alegerile locale generale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *