Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine sunt candidaţii pentru funcţiile…

Cine sunt candidaţii pentru funcţiile de viceprimari ai Chişinăului

Primarul general al Chişinăului, Ion Ceban a înaintat candidaturile pentru viitorii viceprimari ai capitalei. Astfel, Victor Chironda, Angela Cutasevici, Inga Ionesii și Ilie Ceban ar putea să devină viceprimari ai Chişinăului. Anunţul a fost făcut astăzi, 18 noiembrie, în cadrul ședinței operative a Primăriei Chișinău.

Victor Chironda este activist civic, care ocupă în prezent funcția de consilier în Consiliul Municipal Chișinău. Chironda este expert în planificare şi dezvoltare urbană. Acesta și-a făcut studiile la Bruxelles, Viena, Copenhaga și Madrid. Acesta a candidat în acest an la funcţia de primar al capitalei ca și candidat neafiliat politic pe platforma mișcării social-politice „Forța Nouă”. Mișcarea social-politică „Foța Nouă” este un partid creat încă în 1997, fiind condus de fostul ministru al apărării, Valeriu Pleșca. Formaţiunea politică a participat la alegerile parlamentare din 1998 şi 2001, şi la cele locale din 1999 şi 2003.

Ilie Ceban este de profesie avocat și l-a reprezentat pe actualul primar al Chişinăului, Ion Ceban, în materii de servicii juridice în campania electorală.

Angela Cutasvici a fost secretar de stat la Ministerul Educației, înainte de preluarea puterii de către Guvernul Maia Sandu, în luna iunie.

Inga Ionesii a preluat mandatul de ambasador în Estonia în 2016. Anterior a activat la Ministerul Economiei a R.Moldova.

Aceştia urmează să fie aprobați de Consiliul Municipal Chișinău, care se va întruni miercuri, 20 noiembrie, în ședință extraordinară.