Cine sunt candidații ACUM, la funcțiile de primari, în câteva suburbii ale capitalei

Blocul electoral ACUM a făcut publice numele candidaților care vor lupta pentru funcțiile de primari în cinci suburbii ale capitalei, la alegerile locale generale din 20 octombrie. Astfel, ACUM a desemnat candidați pentru localitățile Budești, Condrița, Cruzești, Vadul lui Vodă și Ghidighici.

Anunțul a fost făcut printr-un mesaj postat pe pagina de facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate.

La Budești, candidatul ales este Sergiu Brînză. De 8 ani este director al Instituției Publice Liceul Teoretic „Budești”.

Pentru primăria din Condrița, din partea blocului ACUM, va lupta Zagareanu Svetlana. În perioada 2011-2015 a fost consilier local. Din 2017 până în prezent activează în oficiul poștal al satului.

Zaporojan Igor este candidatul pentru Primăria Cruzești. A absolvit facultatea de Istorie și Psihologie la USM, o perioadă de timp activând la Universitate.

Pentru localitatea Vadul lui Vodă, candidatul ales de ACUM este Onofriciuc Viorel. A activat în calitate de inginer în secția de dezvoltare social-economică a Primăriei Vadul lui Vodă , apoi transferat în funcția de consilier-referent al primarului.

Candidatul pentru Primăria Ghidighici este Caraman Angela. A absolvit facultățile de Filologie și Drept la Chișinău. În perioada 2016 – 2018 a activat în calitate de secretar al Consiliului local Ghidighici.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie, odată cu alegeri parlamentare noi în cinci circumscripții uninominale.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *