Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine sunt candidații ACUM, la…

Cine sunt candidații ACUM, la funcțiile de primari, în câteva suburbii ale capitalei

Blocul electoral ACUM a făcut publice numele candidaților care vor lupta pentru funcțiile de primari în cinci suburbii ale capitalei, la alegerile locale generale din 20 octombrie. Astfel, ACUM a desemnat candidați pentru localitățile Budești, Condrița, Cruzești, Vadul lui Vodă și Ghidighici.

Anunțul a fost făcut printr-un mesaj postat pe pagina de facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate.

La Budești, candidatul ales este Sergiu Brînză. De 8 ani este director al Instituției Publice Liceul Teoretic „Budești”.

Pentru primăria din Condrița, din partea blocului ACUM, va lupta Zagareanu Svetlana. În perioada 2011-2015 a fost consilier local. Din 2017 până în prezent activează în oficiul poștal al satului.

Zaporojan Igor este candidatul pentru Primăria Cruzești. A absolvit facultatea de Istorie și Psihologie la USM, o perioadă de timp activând la Universitate.

Pentru localitatea Vadul lui Vodă, candidatul ales de ACUM este Onofriciuc Viorel. A activat în calitate de inginer în secția de dezvoltare social-economică a Primăriei Vadul lui Vodă , apoi transferat în funcția de consilier-referent al primarului.

Candidatul pentru Primăria Ghidighici este Caraman Angela. A absolvit facultățile de Filologie și Drept la Chișinău. În perioada 2016 – 2018 a activat în calitate de secretar al Consiliului local Ghidighici.

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie, odată cu alegeri parlamentare noi în cinci circumscripții uninominale.