Cine i-a propus fostului premier să candideze la șefia statului

Fostul premier Vasile Tarlev va candida independent la scrutinul prezidențial din 30 octombrie. Astăzi acesta a depus setul de documente pentru înregistrarea grupului de inițiativă, format din 30 de persoane, pentru colectarea semnăturilor în susținerea sa. După o pauză de aproape opt ani din spațiul politic, Tarlev afirmă că propunerea de a candida la fotoliul de președinte a venit din partea mai multor ONG-uri, dar și a unui grup de cetățeni. Acesta spune că deține experiența  și potențialul necesar „pentru a face ordine și a obține un trai mai bun” pentru cetățeni.

Ex-premierul declară că a fost propulsat de o listă lungă de organizații nonguvernamentale, printre care asociații ale oamenilor de afaceri, din domeniul culturii și medicinei, dar nu a făcut publice numele lor.

Despre programul politic, dar și acțiunile pe care vrea să le facă la funcția de șef al statului, Tarlev a spus că va vorbi după ce grupul de inițiativă va fi înregistrat de CEC.

„Ca cetățean al R. Moldova, având experiența și potențialul respectiv, nu sunt indiferent față de lucrurile care se întâmplă în țară. Am acceptat să revenim pentru a face ordine și a obține un trai mai bun, mai decent al cetățenilor țării. Programul nostru cred că va fi unul atractiv și inedit.”, a declarat ex-premierul.

Vasile Tar­lev a fost cel mai lon­ge­viv pre­mier, con­du­când Exe­cu­ti­vul din 2001 până în 2008. După ce a ple­cat din fun­cţie, fiind înlo­cuit cu Zinaida Gre­cea­nîi, ex-premierul s-a impli­cat în ale­geri, dară fără suc­ces. Ulte­rior, s-a dedat afa­ce­ri­lor, el fiind astăzi fon­da­tor la nu mai puţin de 3 SRL-uri, toate active. „Tarus Inter­na­tio­nal”, cu acti­vi­tăţi de „cer­ce­tare și dezvol­tare în şti­inţe fizice şi natu­rale, pro­du­ce­rea ener­giei elec­trice sau a gaze­lor natu­rale sau cul­tura plan­te­lor”, nu a rapor­tat pen­tru 2012 niciun fel de veni­turi. „Imix Cas­trum­pe­trum”, la care Tar­lev este co-fondator, ală­turi de câţiva ita­li­eni, are acti­vi­tăţi decla­rate în con­stru­cţii, iar Orga­ni­za­ţia de pază „Pro­ivis Prim”, la care Tar­lev este aso­ciat cu Con­stan­tin Boeş­teanu, colo­nel de poli­ţie, are acti­vi­tăţi decla­rate în dome­niul pazei par­ti­cu­lare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

8 comentarii

 1. Simion

  Da, s-au trezit dis-de-dimineata niste ONG-uri si niste afaceristi, cul-turisti, veterinari si, intr-un glas, au behait la unison, vrem pe Tarla-Marla!!!

 2. ion mercaru

  Acum ca un fost prim-ministru candideaza la presedintie nu este rau,daca ne gandim ca un medic sau un ziarist s-au inscris si ei,macar fostul prim-ministru stie cu ce se mananca un buget de tara,ceva politica externa si cum lucreaza structurile de stat,ceea ce nu este putin lucru,Ceea ce ma deranjeaza pe mine este acest comunism sovietic de care nu scapam si anume am fost solicitat,am fost rugat etc,nu-i corect sa se spuna am dorit sa candidez,m-am intalnit cu grupuri s-au asociatii care au fost de acord sa ma sprijine,asa este real si asa este corect,,Acum sa vedem ce face cu grupul de initiativa ca trebuie inregistrat pana pe 9 sept,ora 24 si cel mai importasnt este sa vedem este cu UE,cu Rusia sau cu amandouaca orice moldovean impartial,,

  • nicu diaconu

   Da ala inainte de a deveni prima data prim ministru avea ideie de guvernare? Stia cum se conduce o tara? Despre ce vorbesti?

 3. ivan cel groaznic

  Nu stiu, tarla sau marla, da, pin acu e cam cel mai indicat om, pe langa toata sleahta de corupti. Mai ales ca are si experienta de 8 ani in guvernare, deci stie ce trbe facut.

  • nicu diaconu

   Cel mai indicat om? Sa mori tu? A guvernat ca prim ministru 8 ani avand sustinere absoluta in Parlament-comuistii erau majoritari si totusi Moldova a ajuns saraca Europei-si tu inca crezi ca el ar putea fi solutia? Cata prostie-e mai rau decat groaznic:-omule, daca tu iti duci masina la reparat la un mecanic, lasi bani de piese de schimb si in 8 ani de zile acel mecanic asa si nu ti-o mai repara tu iar la el mergi ca prostu in continuare? Si cu dentistul faci la fel desi el in loc sa tii repare tii strica? Iar votam ca prostii?- oare nu e clar ca din cauza asta tinerii au emigrat masiv peste hotare?- multi prosti mai are Moldova, Doamne😧😧😧😧😧😧😠😠😠😠😠😠😠😠.

 4. Rarița din Ciotcărie

  Viitorul Președinte – General Ion Costaș Unionist-
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬
  ==1918== BUCOV­INA DE NOR­D ==2018== ­
  ——— ♥ – ȘI TO­ATĂ BASAⱤA­BIA E ⱤOM­NIA – ♥ ———
  —————♥—♥—♥­—RE-U N I ­R E!—♥—♥—♥­———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬­▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬­▬▬▬▬▬▬

 5. ivan cel groaznic

  Cel mai indicat om? Sa mori tu?

  Da, mori tu !
  Nu perde tara nimic!

  A guvernat ca prim ministru 8 ani avand sustinere absoluta in Parlament-comuistii erau majoritari si totusi Moldova a ajuns saraca Europei

  Nu, datorita lui Moldova e saraca. Atuncea inca se mai putea respira i trai, acu nu se mai poate !
  Voteaza tu, pe astia de azi , daca asta vrei !

  -si tu inca crezi ca el ar putea fi solutia? Cata prostie-e mai rau decat groaznic:-omule, daca tu iti duci masina la reparat la un mecanic, lasi bani de piese de schimb si in 8 ani de zile acel mecanic asa si nu ti-o mai repara tu iar la el mergi ca prostu in continuare? Si cu dentistul faci la fel desi el in loc sa tii repare tii strica?

  Dupe ekzemplele cari le ai dat, se vede cata minte de gaina ai. Nu stii nimic, da te bagi in discutii. Termina studiile, ca nu ai nici 2 clase, ca trenu!

  Iar votam ca prostii?

  Tu, votezi asa cum esti !

  – oare nu e clar ca din cauza asta tinerii au emigrat masiv peste hotare?- multi prosti mai are Moldova,

  Si tu esti unu din ei. Nici macar de emigrat nu poti, ca nu stii de facut nimic.

  Doamne😧😧😧😧😧😧😠😠😠😠😠😠😠😠.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *