Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este noul viceministru al…

Cine este noul viceministru al Educației

Lilia Pogolșa, directoarea Institutului de Științe ale Educației, a fost numită astăzi, 31 mai, noua viceministră a Educației.

„Este un tărâm important, pentru că vine perioada BAC-ului. Aveți de muncit mult”, a spus Pavel Filip, premierul R. Moldova, după votarea acestei candidaturi.

Când crezi că nu se poate mai rău, descoperi că în R. Moldova se poate… Cât am fost ministra Educației am încercat să o demit din funcție pentru incompetență și abuz. Dar pentru că legislația muncii este deficientă, iar oamenilor care lucrau cu ea le-a fost frică să confirme în instanțe abuzurile, a trebuit să-i prelungim contractul. A reușit să discrediteze instituția pe care o conduce în situația în care profesorii au mare nevoie de instruiri de calitate. Mai mult, e cunoscută pentru aversiunea ei față de limba și istoria românilor. Acum PD-ul o promovează la minister pentru a distruge puținele lucruri bune care se mai fac acolo, inclusiv bacalaureatul corect”, a scris Maia Sandu, pe o rețea de socializare.