Cine este noul secretar general al Guvernului

Cabinetul de miniștri a numit astăzi, 18 iulie, un nou secretar general al Guvernului. Funcția urmează a fi ocupată de către Andrei Spînu, care a figurat cu numărul 26 în lista națională a Blocului ACUM la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Andrei Spînu este specialist în business și administrare a afacerilor, fiind și administrator al „Traduno Technologies” S.R.L. Din august 2015 și până în ianurie 2016 a fost viceministru al Tineretului și Sportului. Totodată, din 2018 acesta își face studiile de masterat în Științe Politice la Harvard Extension School, SUA.

Anterior, Spînu a figurat cu numărul 87 în lista Partidului Liberal Democrat (PLDM) pentru alegerile parlamentare din 2010, fiind și preşedintele Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

Anterior, funcția de secretar general al Guvernului a fost ocupată de Lilia Palii, care însă a demisionat, după ce Maia Sandu a declarat că a purtat discuții cu aceasta și i-a transmis că există suspiciuni asupra activității ei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *