Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine este judecătoarea care a…

Cine este judecătoarea care a decis să o excludă pe candidata lui Șor din cursa electorală

Captură privesc.eu

Judecătoarea Natalia Mămăligă a decis excluderea candidatei Reghina Apostolova din cursa electorală pentru funcția de primar a mun. Chișinău. Asta după ce reprezentanții Partidului Unității Naționale s-au adresat în instanța de judecată, susținând că Reghina Apostolova ar fi finanțată din bani proveniți din străinătate, iar soția primarului, interpreta Jasmin, ar îndemna cetățenii să o voteze pe Apostolova, ceea ce contravine prevederilor legale privind agitația electorală. 

Printr-un Decret al Președintelui R. Moldova nr. 1539-VII din 24 aprilie 2015, Natalia Mămăligă este numită, pe un termen de cinci ani, în funcția de judecător la Judecătoria Chișinău, sectorul Centru.

Conform magistrat.md,  timp de patru ani (2000-2004) Natalia Mămăligă a fost specialist coordonator al secției juridice și cadre, Departamentul construcții, locuințe și amenajare a Primăriei mun. Chișinău. Tot atunc, ea a lucrat ca lector asistent prin cumul, Catedra Științe Judridice a Academiei de Admisistrare Publică de pe lîngă Președintele RM. În perioada 2004 – 2007 a ocupat funcția de specialist principal al secției juridice și cadre a Direcției genarale locativ-comunale și amenajare a Consiliului mun. Chișinău, iar în anii 2007 – 2015 a fost asistent Judiciar în cadrul Curții Supreme de Justiție.

Potrivit declarației de venituri și interese personale pentru anul 2017, Natalia Mămăligă indică un salariu de 76 de mii de lei. Magistrata susține că pe parcursul anului trecut a obținut un venit de peste jumătate de milion de lei de la vânzarea apartamentului și indemnizații de 81.361 de lei de la Casa Națională de Asigurări Sociale. Soțul său a contribuit la bugetul familiei cu un salariu de 116.102 de lei și în același an a primit o donație de 160.000 de lei. Anul trecut, la cumetrie, familia Mămăligă ar fi obținut peste 5 mii de euro. Familia Mămăligă are un apartament cu o suprafață de 97.7 m.p. și două automobile: un Mercedes 207D, fabricat în anul 1988 și cumpărat în 2001 cu 10.000 de lei; precum și un Volkswagen Passat, fabricat în anul 2008 și cumpărat în 2013 cu 145.000 de lei.

Mai multe detalii despre acest caz citiți aici: Candidata lui Șor a fost exclusă din cursa electorală