Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cine a fost ales președinte…

Cine a fost ales președinte al fracțiunii Partidului Democrat în Parlament

În cadrul primei ședințe a noului Legislativ a avut loc formarea a trei fracțiuni parlamentare, iar partidele au anunțat și cine sunt cei care vor conduce respectivele fracțiuni. Astfel, fracțiunea Partidului Democrat, care numără 30 de deputați, va fi condusă de fostul premier Pavel Filip.

În timpul ședinței, democratul Sergiu Sîrbu a declarat că astăzi, 21 martie, a avut loc ședința de constituire a fracțiunii PDM, din care fac parte 30 de deputați.

„S-a decis alegerea în calitate de președinte al fracțiunii PDM, domnul deputat Pavel Filip. De asemenea, s-a aprobat și regulamentul de activitate”, a spus Sîrbu.

Democrații nu au anunțat însă cine va fi vicepreședintele și secretarul fracțiunii.

Deputatul Eduard Smirnov, care a prezidat prima ședință, l-a invitat la tribună pe Sîrbu pentru a prezenta membrii fracțiunii, doar că democratul a refuzat: „Fracțiunea PDM este cea mai organizată, cea mai disciplinată. Nu avem nevoie să ieșim la tribună. Deja am anunțat extrasul din procesul verbal”.

În urma unui astfel de răspuns, Smirnov a menționat că lista deputaților trebuie prezentată pentru ca deputații să vadă dacă PDM nu a inclus și vreun deputat independent în componența fracțiunii. Replica lui Smirnov i-a amuzat pe ceilalți deputați.

Tot astăzi a fost anunțat că președintele fracțiunii Partidului „Șor” va fi Ilan Șor, iar președintele fracțiunii PSRM este Zinaida Greceanîi.