Cine a fost ales președinte al fracțiunii Partidului Democrat în Parlament

În cadrul primei ședințe a noului Legislativ a avut loc formarea a trei fracțiuni parlamentare, iar partidele au anunțat și cine sunt cei care vor conduce respectivele fracțiuni. Astfel, fracțiunea Partidului Democrat, care numără 30 de deputați, va fi condusă de fostul premier Pavel Filip.

În timpul ședinței, democratul Sergiu Sîrbu a declarat că astăzi, 21 martie, a avut loc ședința de constituire a fracțiunii PDM, din care fac parte 30 de deputați.

„S-a decis alegerea în calitate de președinte al fracțiunii PDM, domnul deputat Pavel Filip. De asemenea, s-a aprobat și regulamentul de activitate”, a spus Sîrbu.

Democrații nu au anunțat însă cine va fi vicepreședintele și secretarul fracțiunii.

Deputatul Eduard Smirnov, care a prezidat prima ședință, l-a invitat la tribună pe Sîrbu pentru a prezenta membrii fracțiunii, doar că democratul a refuzat: „Fracțiunea PDM este cea mai organizată, cea mai disciplinată. Nu avem nevoie să ieșim la tribună. Deja am anunțat extrasul din procesul verbal”.

În urma unui astfel de răspuns, Smirnov a menționat că lista deputaților trebuie prezentată pentru ca deputații să vadă dacă PDM nu a inclus și vreun deputat independent în componența fracțiunii. Replica lui Smirnov i-a amuzat pe ceilalți deputați.

Tot astăzi a fost anunțat că președintele fracțiunii Partidului „Șor” va fi Ilan Șor, iar președintele fracțiunii PSRM este Zinaida Greceanîi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *