Cinci state din Europa își exprimă poziția referitor la situația politică de la Chișinău

Cinci state europene consideră Parlamentul R: Moldova „cel mai bun loc pentru a discuta toate problemele politice”, în actuala criză constituțională. Într-un comunicat de presă, Franța Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia susțin că majoritatea parlamentară, aleasă în mod democratic, a luat decizii importante, inclusiv crearea unui nou Guvern. Totodată, aceasta îndeamnă la calm pentru soluționarea pe cale pașnică a crizei.

„Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia au urmărit cu atenție evoluțiile recente din Republica Moldova. În urma alegerilor parlamentare a fost creată o majoritate, aleasă în mod democratic și care a luat decizii importante, inclusiv formarea unui nou Guvern.

În actuala criză constituțională, privim și susținem Parlamentul Republicii Moldova ca reprezentant al poporului Republicii Moldova și – considerăm cel mai bun loc pentru a discuta toate problemele politice, inclusiv cele controversate.

Chemăm șa calm și reținere. Toate părțile poartă răspundere pentru soluționarea acestei crize constituționale prin mijloace pașnice”, se arată într-un comunicat semnat de cele cinci state.

Atât Uniunea Europeană, cât și Federația Rusă au anunțat anterior că sunt pregătite să colaboreze cu noul Guvern.

O reacție față de situația politică de la Chișinău a emis ieri și Departamentul de stat al SUA. Entitatea însă a avut o poziție mai rezervată față de neînțelegerile dintre cele patru fracțiuni care au acces în Parlament.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *