Chirtoacă nu renunță la Primărie. „Oamenii trebuie să înțeleagă că în R. Moldova legea nu este respectată”

Dorin Chirtoacă, edilul capitalei suspendat din funcție și cercetat într-un dosar de trucare a licitațiilor, susține că nu va renunța la Primărie, așa cum a făcut-o Renato Usatâi.

„La Bălți se încearcă preluarea puterii locale, așa cum s-a făcut la Chișinău. Eu salut decizia lui Renato Usatâi de a demite din funcția de primar al mun. Bălți. Însă, eu nu voi pleca de la Primărie, pentru că scopul meu este să fac tot posibilul ca legea să primeze. Vreau ca oamenii să înțeleagă că în R. Moldova legea nu este respectată. Unde s-a mai văzut ca un primar să fie suspendat din funcție în perioada anchetei, cât este târât în instanța de judecată? Legea spune că primarul poate fi suspendat din funcție doar după ce el a fost găsit vinovat și a fost condamnat, dar ce se face la noi?”, a declarat Dorin Chirtoacă după o nouă ședință de judecată în dosarul licitațiilor trucate privind amenajarea parcărilor în Chișinău.

Amintim că, la 12 februarie 2018, Renato Usatîi, primarul or. Bălți aflat la Moscova, și-a anunțat demisia din funcție de edil. Declarația a fost făcută în timpul unei intervenții video în cadrul emisiunii Politica de la TV8. Usatîi a declarat că decizia de a demisiona anume acum, oferă posibilitatea ca următoarele alegeri în Bălți să aibă loc pe 20 mai, curent, odată cu alegerile anticipate locale din toată țara. Până la alegeri anticipate, interimatul va fi asigurat de Nicolae Grigorișin, ajuns consilier municipal în 2015 pe listele Partidului Nostru.

Usatîi afirmă că dacă ar fi așteptat până la referendum, drept rezultat, următoarele alegeri ar fi avut loc doar în 2019. „Aș fi făcut astfel același lucru pe care îl face Plahotniuc cu Chișinăul și chișinăuienii”, a declarat acesta.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a mai spus că activitatea primăriei a fost intenționat blocată. „Din cauza că nu mă aflu în țară, după Anul Nou, oamenii masiv au încetat să mai iasă la lucru, fiind încurajați cu bani și alte metode să-și ia concedii, să nu se prezinte la locul de muncă”, afirmă Usatîi.

Prin decizia sa, Usatîi ține să demonstreze că „nu ține neapărat să se agațe de putere” și le oferă bălțenilor posibilitatea să iasă la vot pe 20 mai, când vor avea loc alegeri anticipate.

 

Liderul Partidului Nostru din R. Moldova a câștigat alegerile locale din Bălți, cu peste 70% din voturi și a devenit primar al orașului în 2015.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Reporter

    CÂND COMBATUL UMPLE PANTALONII…

    Ai pierdut Dorine! Bețiile din garajul Primăriei cu colegii de școală trădători și cântele de bețivan în limba rusă “Davai za nas, Davai za vas, Davai za Kavkaz!” costă în cazul tău foarte mult! Dacă nu înțelegi acest lucru, îmi pare foarte rău! Pentru mine este foarte greu de înțeles de ce te-ai legat cu așa lepădătură, ca acest Gamrețki? Sau poate de aceia, că și tu iești la fel?

  2. Trist si abject! Justitie in RM nu exista de mai multi ani. In mare parte si din cauza lui Ghimpu care a inghitit momeala intinsa de asa-zisul coordonator, presiunea caruia se exercita doar asupra celor slabi, celor oportunisti, celor obtuzi si absurzi. Bineinteles, divizindu-I, manevrandu-I, amenintandu-I succesiv. Tirania stapanului absolut s-a labartat ca o plaga sub ochii si nasul liberalilor. Ghimpu nu si-a dat seama ca in realitate Plahotniuc a facut din el o unealta. Liberalii care au pactizat cu diavolul au simtit in sfarsit pe pielea lor ca li s-a incredintat un rol marginal si asprimea justitiei obediente. Acum ce? Mintea liberallor cea de pe urma. Prea tarziu! Chisinaul a fost luat cu asalt in cea mai buna traditie tataro-mongola. Ce-i de facut? Niciodata nu e prea tarziu sa faci coalitie cu fortele pro-europene si sa te dedici plenar luptei impotriva drojdiei societatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *