Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Chirtoacă învinge în primul tur.…

Chirtoacă învinge în primul tur. Şor şi Usatîi obţin primăriile din Orhei şi Bălţi. Tur II în majoritatea oraşelor mari

Dorin Chirtoacă, actualul primar a câştigat primul tur al alegerilor pentru primăria capitalei. Acesta a obţinut 37,39% din voturi în timp ce Zinaida Greceanîi, 35,95%. Diferenţa dintre cei doi este de aproximativ 4 mii de voturi. Pe locul trei a venit Oazu Nantoi, care a acumulat 10,2 %. Rezultatele sunt după numărarea a 98,7% din procesele verbale, dar nu mai pot suferi modificări esenţiale. Astfel, în capitală vom avea turul II.

La Bălţi, Renato Usatîi a câştigat cu 72%. Actualul primar, Octavian Mahu (PCRM) a obţinut doar 8%. La Orhei, Ilan Şor a devenit şi el primar din primul tur, obţinând aproape 62%.

În majoritatea oraşelor mari, primarul se va decide în turul II.

Astfel, în Anenii Noi se vor duela Ion Vicol din partea PSRM (26,6%) şi Veaceslav Bondari, PCRM (22%,58%).

La Cahul, independentul Nicolae Dandiş (29,59%) se va duela cu Petru Burlacu (PCRM), actualul primar (19,98%).

La Călăraşi, Nicolae Melnic (PD) se va lupta cu Nicolae Rozembac (Blocul Iurie Leancă). La Cantemir a câştigat primul tur Vladimir Simionv (PLDM). În turul doi a acces şi Roman Ciubaciuc, actualul primar, din partea PCRM. La Căuşeni. Grigore Repeşciuc, actualul primar va lupta cu Serghei Eremia, PSRM.

La Cimişlia, în turul al II-lea au ajuns Vasile Melente (Bloc Iurie Leancă) şi Gheorghe Răileanu (PLDM). La Criuleni, turul II va fi o bătălie între Alexei Armaş (PLDM) şi Dumitru Simion (PL). La Donduşeni, candidatul Partidului Nostru Ivan Belciug se va duela peste două săptămâni cu Semion Rotaru, PCRM. La Drochia, Nina Cereteu (P. Nostru) a ajuns în turul II de pe primul loc, urmând a se duela cu Mihail Moscalciuc (PSRM). La Edineţ Constantin Cojocari (PD) şi Oleg Scutaru (PN) au ajuns în turul II. La Gloderi, turul doi va fi între PSRM şi PN, respectiv Marian Ţărnă şi Stela Onuţu. La Ungheni a câştigat primul tur actualul primar, Alexandru Ambros (PLDM). În turul II acesta se va duela cu Ghenadii Mitriuc, (PSRM).

La Hânceşti, în turul II au ajuns Alexandru Botnari, actual primar (PD) şi Constantin Tacu (PLDM), iar la Ialoveni, Grigore Caracuian (PD) şi Sergiu Armaşu (independent). La Leova, Vitalie Gargaun (PD) se va bate cu Eujenii Buraga (PCRM), iar la Nisporeni, Ion Gangan (PD) şi Grigorii Robu (PL). La Ocniţa în turul II au ajuns Alexandru Crivoi (PCRM) şi Ion Ciumac (PSRM), iar la Rezina, Simion Tatarov (PD) şi Valeriu Ciorici (PSRM). La Soroca, Victor Său din partea PLDM se va lupta cu Iurie Todirean (PN). Aici, Elena Bondarenco, PCRM, actualul edil a fost abia pe locul IV.

La Comrat, Nicolae Dudoglo,actualul primar (independent, dar deputat PD) se va duela în turul II cu Serghei Anastasov (PN)