Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Chirtoacă face „acte de caritate”

Chirtoacă face „acte de caritate”

Dorin Chirtoacă, candidatul la funcția de primar al capitalei a anunțat că va dona o sumă însemnată de bani copiilor unui orfelinat din Strășeni.

„Am decis că pentru turul doi să nu punem panouri publicitare noi. Le vom păstra pe cele care le-am avut pentru primul tur de scrutin. În schimb, din economia făcută vom face o donație copiilor de la orfelinatul din Strășeni care după balul de absolvire ajung pe drumuri. Pentru a nu fi acuzați că facem populism și pomeni electorale, anunțăm că donația va fi făcută după alegeri, indiferent de rezultatul acestora”, a scris Dorin Chirtoacă pe o rețea de socializare.

Totodată, candidatul la funcția de primar al capitalei a ținut să menționeze că prin această acțiune de binefacere nu intenționează să influențeze decizia alegătorilor, pentru că acei copii din orfelinat nu au împlinit nici măcar vârsta de 18 ani.

Potrivit estimărilor făcute de Chirtoacă, suma donată va fi de 200 000 de lei. „Banii vor fi repartizați în mod egal pentru fiecare absolvent”, a explicat acesta.