Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Chirtoacă despre un nou mandat,…

Chirtoacă despre un nou mandat, referendumul de demitere şi problemele capitalei

Dorin Chirtoacă a comentat aseară, în timpul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV, inițiativa consilierilor municipali ai Partidului Popular European (PPEM) de a organiza un referendum pentru demiterea sa. Chirtoacă  a declarat că nu crede că referendumul va avea loc și acuză consilierii din PPEM că au făcut alianță cu socialiștii. „N-o să aibă sorți de izbandă. Sunt gata să trec prin referendum, și prin validare din partea cetățenilor. Este normal ca timp de 10 ani să apară o uzură. PPEM au ales să facă alianță cu socialiștii, nu cred că alegătorii lor au vrut asta. Așa au ales și cred că au venit înainte cu acest referendum, să fie înaintea socialiștilor. Trebuie să muncim împreună, așa cum ne-au ales oamenii. Eu am văzut că situația fostului președinte din Romania, Băsescu, a fost cam aceeași și referendum s-a realizat, dar nu a trecut. Eu m-am implicat cu schimbări, ei vin înca din timpurile sovietice. Domnul Nantoi vrea schimbarea clasei politice, deși a venit cu mult înaintea mea în politică. Da, e corect sa vină oameni noi, tineri, cu idei”, a afirmat Chirtoacă.

Totodată, înprofunzime.md scrie că primarul a declarat ca nu va mai candida pentru un al patrulea mandat, în schimb se va implica în administrația centrală.

Dorin Chirtoacă a vorbit și despre întâzierile ce au loc la repararea unor străzi din capitală, în special a străzilor Negruzzi, Vasile Alecsandri și bulevardul Ștefan cel Mare. „Vom vedea dacă vom putea până la sfârșitul anului. Sunt 25 de ani de independență și 580 de ani ai Chișinăului. Dacă da, o să încercăm și o să apăsăm, dar până la o anumită limită ca să nu se rupă tot proiectul și, în general, calitatea lucrărilor. Dacă nu, în mod normal, către toamna viitoare trebuie să fie făcute”.