Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Chicu răspunde președintelui României: „Ce-l…

Chicu răspunde președintelui României: „Ce-l interesează pe Klaus Iohannis, pe mine mai puțin mă privește”

După ce președintele României, Klaus Iohannis a declarat că nu este convins că Guvernul R. Moldova îşi propune ca obiectiv un parcurs politico-economic european, premierul Ion Chicu a declarat că cetățenii R. Moldova trebuie să fie convinși că „Guvernul lucrează pentru ei. Totodată, acesta consideră că aceste declarații sunt motivate politic.

Întrebat astăzi, 20 ianuarie, despre declarațiile președintelui român, Ion Chicu a răspuns:

„Pentru mine este important ca cetățenii R. Moldova să fie convinși că Guvernul lucrează pentru ei. Ce-l interesează pe Klaus Iohannis pe mine mai puțin mă privește”, a spus Chicu în cadrul unei conferințe de presă după ședința săptămânală a „conducerii de vârf a țării”.

Într-o postare pe Facebook, Ion Chicu vorbește despre „relațiile frățești” între R. Moldova și România.

„Despre relațiile noastre frățești cu România și lipsa oricărei perspective pentru acei, care în scopuri politice și electorale egoiste, încearcă să deterioreze aceste relații. Relax, oameni buni. Nu aveți nici o șansă. Știți de ce? Pentru că relațiile între malurile Prutului nu mai depind de alegerile pe malul Bâcului sau Dâmboviței. Lumea e cu mult mai deșteaptă decât cred polit-tehnologii de palat. Serios”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Premierul crede că recentele critici de la București sunt motivate politic.

„Noi avem relaţii foarte bune şi cu România, dar nu vrem ca ele să fie afectate de interesele electorale ale unor politicieni”, a declarat premierul Ion Chicu, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, 16 ianuarie, că România va relua cooperarea deplină cu Republica Moldova când va constata că la nivel guvernamental vor avea loc acţiuni pentru continuarea parcursului european, a procesului de reformă în domenii precum justiţia, administraţia şi combaterea corupţiei.

Anterior, la 8 ianuarie, Ludovic Orban aflat în prima sa vizită oficială în calitate de prim-ministru al României la Bruxelles, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni, și-a exprimat susținerea pentru o abordare strictă și condițională din partea Uniunii Europene, care să permită continuarea reformelor interne, în special cele din domeniul justiției, în beneficiul cetățenilor Republicii Moldova. Acesta însă le-a mai transmis europenilor că actualul guvern al R. Moldova, condus de Ion Chicu, nu poate fi considerat „un partener serios”.